info@irantsn.com English | فارسی
پژوهان خبر داد؛

کشور از واردات متانول بی نیاز می شود / دستیابی متخصصان داخلی به دانش تولید کاتالیست سنتز متانول

شنبه 14 اردیبهشت 1398 / 2369

کشور از واردات متانول بی نیاز می شود / دستیابی متخصصان داخلی به دانش تولید کاتالیست سنتز متانول

یک مقام مسئول از قطع واردات متانول به کشور با دستیابی متخصصان داخلی به دانش تولید کاتالیست سنتز متانول خبر داد.

به گزارش ستاد خبری ایران اکسپو؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی پژوهان مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در حاشیه چهارمین روز از بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی در حاشیه مراسم امضاء نخستین قرارداد تأمین کاتالیست تولید متانول در کشور، اظهار کرد: با توجه به تلاش‌های انجام شده برای ساخت کاتالیست بومی سنتز متانول بعد از انجام فعالیت‌های پایلوت و تست‌های صورت گرفته بر اساس نتایج حاصل قرارداد تأمین کاتالیست سنتز متانول شرکت صنایع پتروشیمی سبلان امروز منعقد شده و امید است با همکاری این شرکت داخلی گامی بلند در داخلی سازی کاتالیست‌ها برداشته شود.

وی ادامه داد: ظرفیت متانول کشور در حال حاضر ۵ هزار و ۴۴ تن و تولید در سال‌های اخیر با راندمانی بالغ بر ۹۶ درصد حدود ۴.۹ میلیون تن بوده است، با تکمیل طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی کشور تا سال ۱۴۰۰ که با هدف تأمین نیاز داخل کشور طی سال‌های آتی و حضور در بازار‌های بین‌المللی طراحی شده‌اند، ظرفیت متانول به حدود ۱۵.۶ میلیون تن خواهد رسید.

پژوهان بیان کرد: صنعت پتروشیمی به لحاظ سهم قابل توجهی که در تولید ناخالص ملی و صادرات بر عهده دارد، در زمینه ارزآوری باید تدابیر ویژه‌ای بیاندیشد از این رو تولید کاتالیست بومی می‌تواند در ارتقای جایگاه این صنعت نقش ویژه‌ای داشته باشد.

این مقام مسئول در تشریح کاتالیست سنتز متانول، گفت: این کاتالیست از لحاظ فنی با کاتالیست‌های وارداتی قابل رقابت است و می‌تواند در تمامی واحد‌های تولیدی فرآیند تاپسویی، کازاله و لورگی برای تولید متانول مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: از مزیت‌های دیگر این کاتالیست بومی می‌تواند به قیمت تمام شده به مراتب پایین‌تر، ضایعات کمتر در مراحل ساخت و مهمتر از همه دانش بومی اشاره کرد.

وی تأکید کرد: با تولید داخلی این کاتالیست سالانه حدود ۱۴ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی حاصل خواهد شد و با توجه به امکانات شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و سایر شرکت‌های همکار توسعه دهنده در سال‌های آتی، کشور از ورود این کاتالیست بی‌نیاز خواهد شد.

پژوهان در پایان گفت: ساخت این کاتالیست در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است و با رشد و توسعه در این زمینه به خودکفایی خواهیم رسید.

انتهای پیام/


  • #-صادرات،نفت،رویترز،آمریکا-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN