info@irantsn.com English | فارسی

نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر و صنایع وابسته/صادرات طلا نباید حساسیت داشته باشد/ برای تسهیل صادرات باید حساسیت‌های بی‌مورد و نگاه‌های سلیقه‌ای را کم کنیم

شنبه 11 آذر 1402 / 203

نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر و صنایع وابسته/صادرات طلا نباید حساسیت داشته باشد/ برای تسهیل صادرات باید حساسیت‌های بی‌مورد و نگاه‌های سلیقه‌ای را کم کنیم

معاون وزیر صمت در نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره، فیروزه، گوهرسنگ‌ها، ماشین‌آلات و صنایع وابسته تاکید کرد: همه باید نگاه فرهنگی خود را تغییر دهند. همان‌طور که صادرات فولاد حساسیت ندارد، صادرات طلا نیز نباید حساسیت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار  ایران اکسپو؛  محمد مهدی برادران با اشاره به رونمایی از سند راهبردی صنعت طلا و جواهر گفت: 
در همه دنیا صنعت نمایشگاهی پیش‌برنده سایر صنایع است. توانمندی‌های مالی این صنعت، تجربه، پیشینه و هنرمندی در حوزه جواهر می‌تواند بخصوص برای نسل آینده الگو باشد که این راه را دنبال کند. 

وی بیان کرد: ما سومین کشور بهره‌مند در حوزه پرینتر سه‌بعدی هستیم و در زمینه ماشین‌آلات صنعتی موفق شدیم به کشورهایی که ما را تحریم کردند هم صادرات داشته باشیم. این نمایشگاه مزایای دیگری مانند پررنگ شدن کارگاه‌های آموزشی در کنار نمایشگاه‌ها دارد که یک ضرورت است. قسمت عمده نمایشگاه کارگاه‌های جنبی و آموزشی بود که متاسفانه کمتر در صنعت نمایشگاهی به آن توجه کرده‌ایم. 

معاون صنایع عمومی وزارت صمت ادامه داد: ما در صنعت طلا در خراسان، زنجیره معدن تا شمش و تبدیل به مصنوعات طلا و جواهر و حتی آثار هنری خاصی را داریم. فیروزه خاص این قسمت از کشور ما بوده و این رنگ متعلق به خراسان رضوی و بارگاه امام رضا (ع) است. 

برادران با بیان اینکه ما در حوزه طلا هنوز اول راه هستیم، گفت: از نظر فرهنگی، حساسیت خاصی روی صادرات طلا داریم و اگر خبری منتشر شود که یک تن طلا از کشور صادر شده، به‌عنوان خبری منفی از آن یاد می‌شود. این فرهنگ باید اصلاح شود. برای تسهیل صادرات باید حساسیت‌های بی‌مورد و نگاه‌های سلیقه‌ای را کم کنیم. ما ابتدا واردات را تسهیل کردیم که ۱۳ تن طلا وارد کشور شد، بنابراین نباید نگران صادرات یک تن طلا از کشور باشیم. 

وی ادامه داد: تمام فعل و انفعال ما همین است و تمام جلسات، نمایشگاه‌ها و آموزش‌ها را می‌گذاریم که صادرات و واردات تسهیل شود. براساس مصوبه هیات دولت، تعرفه گمرکی واردات طلا صفر است، یعنی هر فردی قصد دارد شمش طلا به کشور وارد کند، مجاز است. از آن زمان، ۱۳ تن طلا وارد شده است، بنابراین نباید نگران صادرات مصنوعات طلا باشیم. 

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت:  همان‌طور که شفافیت فولاد حساس نیست، شفافیت طلا نیز نباید حساس باشد. ما دچار حساسیت فرهنگی و تاریخی نسبت به مخفی‌سازی برخی اطلاعات هستیم. 

برادران با اشاره به رونمایی از سند راهبردی صنعت طلا و جواهر، اظهار کرد:  برای اولین بار است که اسناد راهبردی را در شهری به‌جز تهران رونمایی می‌کنیم. این سند هم به وضعیت صنعت اشاره کرده است و هم هدف‌گذاری بسیار جهشی دارد. در حوزه تولید در افق سال ۱۴۰۷ میزان ۱۰ برابری را هدف‌گذاری کرده‌ایم که ۵۰۰ تن تولید است. 

همچنین مسئول بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی گفت:  در راستای دغدغه‌ها و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصادی، در مجموعه بسیج چندین میز بین‌المللی مانند میز عراق، روسیه، سوریه و لبنان را فعال کرده‌ایم. همچنین به‌زودی میزهای پاکستان و افغانستان نیز راه‌اندازی و با میزهای خراسان شمالی و خراسان جنوبی فعال خواهند شد و فعال شدن میز عربستان نیز در دستور کار قرار دارد.

غلامرضا حسن پور  افزود: بسیج با همکاری اتاق بازرگانی و اصناف می‌تواند کارهایی که شاید از توان بخش خصوصی خارج است را انجام دهد. زیرا برخی از موانع و بخشنامه‌هایی است که بخش خصوصی اگر بخواهد از آن دفاع کند این تصور پیش می‌آید که شاید منافع خودشان را در نظر می‌گیرد.اگر بسیج بیاید و این مطلب را روشن کند که برخی کارها می‌تواند اشتغال ایجاد کند و سرمایه کشور را افزایش دهد، چون بسیج ذی‌نفع نیست از او بیشتر پذیرش دارند و این موضوع می‌تواند سرآغاز اتفاقات خوبی در حوزه‌های تولید باشد.

گفتنی است ؛ هشتمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره، فیروزه، گوهرسنگ‌ها، ماشین‌آلات و صنایع وابسته مشهد در محل نمایشگاه بین المللی  از روز نهم آذرماه آغاز شده و تا 12آذرماه ادامه دارد.

منبع: پایگاه خبری ایران اکسپو

  • #-طلا
  • #-نمایشگاه-طلا
  • #-نقره
  • #-گوهر-سنگ-ها
  • #-ماشین-آلات
  • #-صنایع-وابسته
  • #-معاون-وزیر-صمت
  • #-صادرات-فولاد
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN