در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق در شروع یک راه بسیار بزرگ هستیم
بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق و نخستین جشنواره و فنبازار تخصصی صنعت برق ایران با مشارکت 474 شرکت داخلی و 110 شرکت خارجی و با حضور 262 مرکز منتخب علمی و شرکت دانشبنیان آغاز به کار کرد.
بر اساس گزارش خبرنگار ایران اکسپو؛ وزیر نیرو در حاشیه افتتاح این نمایشگاه ضمن ابراز امیدواری از آغاز تبادل برق ایران، روسیه و آذربایجان به صورت مشترک ظرف ۶ ماه آینده گفت: این طرح بسیار اقتصادی است، چراکه پیک مصرف ایران و روسیه با یکدیگر کاملا متفاوت است.
علی اکبر محرابیان با بیان اینکه صنعت برق کشور در کنار برنامهریزی در زمینه مبادله برق با کشورهای همسایه و در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی و کالاهای این حوزه برنامههای ویژهای را پیش بینی کرده، تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه با حضور میهمانان خارجی، حاکی از آن است که توجه به بازارهای جهانی و به ویژه بازارهای منطقه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ کشور در موضوع مبادله برق تقریبا با تمام کشورهایی که مرز خشکی دارد تبادل برق را صورت میدهد.
به گفته وزیر نیرو هم اکنون در مراحل مطالعاتی به منظور پیشبرد پروژه مشترک با کشور قطر در این زمینه هستیم و امید است این پروژه در آینده نزدیک به مرحله اجرایی برسد.
محرابیان درباره برقراری شبکه برق ایران و روسیه و نیز اثرات مثبت این امر، توضیح داد: اقدامات مطالعاتی اتصال شبکه برق ایران به کشور روسیه از طریق سه مسیر اعم از گرجستان، آذربایجان و ترکمنستان انجام شده است. مسیری که از نظر اجرایی بسیار آسانتر به نظر میرسد و نیاز به توسعه شبکه ندارد، مسیر آذربایجان است. خوشبختانه در این زمینه توافق بسیار خوبی با کشور جمهوری آذربایجان و روسیه صورت گرفته و این توافق منجر به این شد که بتوانیم از مسیر آذربایجان هر چه سریعتر شبکه های برق را متصل کنیم.
وزیر نیرو در ادامه ابراز امیدواری کرد: حداکثر ظرف ۶ ماه آینده تبادل برق ایران، روسیه و آذربایجان به صورت مشترک آغاز شود. این طرح بسیار اقتصادی است چرا که پیک مصرف ایران و روسیه با یکدیگر کاملا متفاوت است. به عبارت دیگر زمانهایی که کشور روسیه بیشترین مصرف را دارد ایران کمترین مصرف را دارد و بالعکس.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق کشور مصرف برق صنعت از مصرف برق خانگی پیشی گرفت و امید است این روند ادامه یابد، اظهار کرد: در حوزه صنعت در تلاش هستیم در بخش صنایع مصرف برق را در ساعت پیک و غیرپیک مدیریت کنیم به نحوی که برق صنایع در ساعات غیرپیک بدون محدودیت تامین شود.
محرابیان با بیان اینکه این شیوه در تمامی کشورهای صنعتی به ویژه در فصل تابستان اعمال میشود، گفت تولید سیمان 11 درصد رشد داشته و رشد چشمگیر موجودی انبار در کارخانجات فولاد و صنایع انرژی را شاهد هستیم. یکی از مهمترین برنامههای نیروگاههای حرارتی و برق آبی این است که این واحدهای نیروگاهی در طول سال تعمیر شوند تا در فصل تابستان به بالاترین ظرفیت تولید داشته باشند.
به گفته وی، در تابستان سال جاری، در صنعت برق بالاترین ظرفیت برق آبی را به کار گرفتیم به طوری که تمام واحدهای برق آبی کشور در اقصی نقاط آماده تولید بوده است.
وی با بیان اینکه با همکاری دولت و مجلس قانون بسیار خوبی به تصویب رسید بنام قانون مانع زدایی از صنعت برق که مواد بسیار خوبی از جمله ماده سه و چهار را دارد؛ گفت: اما اجرای ماده ۱۰ این قانون در طول زمان با افزایش راندمان نیروگاههای کشور همراه میشود به عبارت دیگر یارانه سوخت را به انتهای زنجیره منتقل میکند و موجب می شود نیروگاههایی که راندمان بالاتری دارند بتوانند دریافتیهای بیشتری داشته باشند.
وزیر نیرو افزود: آیین نامه این امر تدوین شده و در هیئت دولت در حال تصویب است اما در سال جاری بر اساس حکم قانون بودجه با اصلاح نرخی که در سوخت نیروگاهی انجام شد این امر آغاز شده به طوری که نرخ سوخت نیروگاهی در سال گذشته 25 تومان بود، در سال جاری به 75 تومان رسیده است. این نرخ در نیروگاهها توزیع میشود و سهم نیروگاه هایی که راندمان بیشتری دارند از این عدد بیشتر خواهد بود و بالعکس.
همچنین چند روز گذشته، همایون حائری با اشاره به بیست و سومین نمایشگاه صنعت برق گفته بود: در ایننمایشگاه، شاهد ایده و ابتکار جدیدی هستیم که به عنوان جشنواره میتواند نقطه عطفی برای دانشگاهیان و دانش بنیانها برای صنعت برق باشد.
به گفته معاون وزیر نیرو در نمایشگاه صنعت برق و جشنواره فن بازار ، محصولات دانش بنیان و مراکز علمی که راستای صنعت برق فعالیت داشتهاند محصولات خود را ارائه میکنند.
حائری درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق، گفت: این فنبازار ، محلی برای ارائه محصولات با پایه هوش مصنوعی برای رشد بیشتر صنعت برق کشورمان خواهد بود.
وی اضافهکرد: در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت برق در شروع یک راه بسیار بزرگ هستیم تا در نهایت صنعت برق کشورمان در این بخش هم در جهان مورد توجه قرار گرفته و حرف برای گفتن داشته باشد.
وی در رابطه با ارتباط صنعت برق و دانشگاه اضافه کرد: باید بدانیم چگونه از نگاه مراکز علمی در صنعت برق استفاده کنیم، و این نکته، نقطه عطفی است که در نمایشگاه صنعت برق امسال کلید میخورد و مقدمهای برای تجاری سازی محصولات خواهد بود. در کنار ارائه محصولات شرکتهای داخلی، یک رویداد ایده پردازی دانش بنیان هم شکل میگیرد. یک طرف محصولات صنایع پشتیبان را خواهیم داشت، اما با دعوت از مراکز علمی و دانشگاهی بیش از هزار دانشجو قرار است بازدید کنند و ایده جدید بگیرند. این رویداد آغازی است که باید حمایت شود و سال به سال می توانیم نتیجه آن را در صنعت برق کشور شاهد باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حمایتهای مالی از شرکتهای منتخب به چه شکل است خاطر نشان کرد: ابتدا این محصولات باید ارزیابی شوند که چه کاربردی برای صنعت برق دارند و به چه میزان میتوانند تأثیر گذار باشند سپس از آنها حمایتهای مالی صورت میگیرد.
به گفته وی یک محصول ممکن است با حمایت مالی کمتر به تولید انبوه برسد و محصول دیگر خیر ، به همین دلیل باید بر تجاری سازی محصولات هم توجه داشت زیرا سود اقتصادی به دنبال دارد.
گفتنی است؛ مراسم افتتاحیه نمایشگاه برق، امروز سه شنبه با حضور محرابیان وزیر نیرو ، میرحسینی عضو هیأت مدیره شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران و سایر مسئولین و مقامات در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی ج.ا.ایران برگزار شد.
کالاهای ارائه شده در بیست و سومین نمایشگاه صنعت برق کشور شامل تولید، انتقال، توزیع، تجهیزات برق فشار قوی، متوسط و ضعیف، انواع تابلوهای برق، تجهیزات روشنایی، تجهیزات هوشمندسازی، دیزل ژنراتور و موتورهای الکتریکی، باتری و یو پی اس؛ سیستمهای ارتینگ و حفاظت کاتدی، ترانسفورماتور، سیم و کابل، اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق و تجهیزات اندازهگیری، پیمانکار، مشاور، مراکز علمی تحقیقاتی و پژوهشی، خطوط انتقال نیرو و تجهیزات وابسته، پستهای فشار قوی متوسط و ضعیف، انرژیهای تجدیدپذیر و تجهیزات وابسته میشود.
طبق اعلام، در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، 12 کشور مشارکت دارند که شامل ایتالیا، جمهوری چک، آلمان، چین، کره جنوبی، کرواسی، ترکیه، اسپانیا، هند، اسلوونی، لهستان و ژاپن است.
همچنین همزمان با برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، جشنواره و فن بازار تخصصی صنعت برق ایران با هدف به همرسانی فناوران و جامعه دانشگاهی با صنعت و رفع چالشهای صنعت برق و با مشارکت 262 شرکتکننده داخلی برگزار میشود.
معرفی افقهای جدید فناورانه صنعت برق به منظور جهتدهی فعالیتهای هستههای فناور و نخبگان، برگزاری نشستهای تخصصی تبادل فناوری به منظور همرسانی چالشها و ظرفیتها، ایجاد بستری برای معرفی ایدهها و تجاریسازی یافتههای پژوهشی صنعت برق و انرژی، معرفی محصولات و خدمات فناورانه واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان، کمک به تامین مالی اجرای طرحهای فناورانه و پیادهسازی ایدههای نوآورانه، معرفی نیازهای فناورانه شرکتهای تابعه وزارت نیرو، هماندیشی، تبادل اطلاعات و آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی جهان، معرفی پیشرفتها، توانمندیها و قابلیتهای فنی و مهندسی صنعت برق کشور ، از جمله مهمترین محورهای این جشنواره تخصصی است.
در این جشنواره و فن بازار، نیازهای فناورانه صنعت برق احصا و به فناوران و جامعه دانشگاهی اعلام میشود تا با تعامل حاصله از جدیدترین دستاوردهای علمی فناوران و جامعه دانشگاهی جهت رفع نیازها و چالشهای صنایع و صنعت برق بهرهبرداری شود.
بر این اساس، تعداد کل محصولات اولیه دریافت شده در این جشنواره و فن بازار، 695 محصول از 346 شرکت را شامل میشد که پس از بررسی و ارزیابیهای نهایی 387 محصول از 262 شرکت تائید شد.
نخستین جشنواره و فن بازار تخصصی و بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران از امروز ( 23 آبان ماه) لغایت 26 آبان ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.