مدیر عامل شرکت تراکتورسازی عمران سیرجان با بیان اینکه نمایشگاه توانمندی های جمهوری اسلامی ایران اعتبار ایران را در دنیا نشان میدهد، گفت : انتظار است که با مشارکت خوب تولید کنندگان و مسئولان دولتی، عظمت تولید کنندگان و صنعت ایران را ببینیم تا نمایشگاه ایران اکسپو پایگاهی برای صادرات محصولات ایرانی به کشورهای دنیا باشد.
حسین صالحی در مصاحبه با خبرنگار ایران اکسپو گفت: شرکت تراکتورسازی عمران سیرجان در سال 1380 در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان به بهره برداری رسید و توانست با خرید دانش فنی تولید تراکتورهای کمر شکن گلدونی از ایتالیا با برند گلدونی کار خود را آغاز کند.
صالحی افزود : شرکت عمران سیرجان توانسته با 66 واحد تولید کننده قطعات درداخل ایران قرارداد منعقد کند و همچنین با خرید موتور از ایتالیا ، بهترین تراکتور کمرشکن دنیا را در ایران تولید کند که منحصر به فرد بوده و در کشورهایی چون ژاپن،چین،کره،هند وترکیه این نوع تراکتور کمر شکن تولید نمی شود.
وی در مورد تولیدات شرکت عمران اظهار داشت: در یک واحد ظرفیت تولید 1000 دستگاه را داریم که می توانیم افزایش دهیم البته مستلزم شروع صادرات است و همچنین در واحد تولید تراکتور های شالی و زراعی ظرفیت تولید 2500 دستگاه وجود دارد .
مدیر عامل شرکت عمران سیرجان در مورد دلایل کاهش فروش داخلی گفت: فروش داخلی به دلیل فقیر شدن و بدهکاری قابل ملاحظه کشاورزها ، و عدم توان بانکها برای پرداخت تسهیلات به موقع به متقاضیان کاهش توان خرید آنها و همچنین وابستگی به تسهیلات بانکی، کاهش پیدا کرده و به همین دلیل تولید کننده داخلی آسیب می بیند.
صالحی ادامه داد: برای افزایش تولید وفروش داخلی، دولت بایستی به فکر کشاورزان باشد تا بتوانند دستگاههای خود را مدرن کنند زیراکه بیشتر تراکتورها برای قبل از انقلاب هستند و هنوز کشاورزان از آنها استفاده میکنند.
وی در خصوص مشکلات صادرات عنوان کرد: برای صادرات کالا به دلایل مسائل سیاسی مشکلاتی داریم در حالی که هر شرکتی به طور متوسط 70 درصد برای صادرات برنامه ریزی می کند اما نمی توانیم با هیچ کشوری رابطه اقتصادی برقرار کنیم تا کالا را صادر کنیم .
صالحی یکی از راههای افزایش صادرات را اینگونه توضیح داد: یکی از راههای افزایش صادرات که مستلزم ایجاد رابطه بین دولتها است این است که برای کاهش تعرفه ها مخصوصا تعرفه های ترجیحی با کشورهای همسایه رابطه برقرار کنیم تا بتوانیم مانند سایر کشورها از جمله ترکیه صادرات کالا را افزایش دهیم.
به گفته صالحی برای رونق گرفتن تولید ،دولت باید مسائل بانکها، و ارتباط با کشورهای همسایه را حل کند تا هم مشکل کشاورزان حل شود و هم اینکه تولیدکنندگان بتوانند با افزایش تولید، صادرات خود را افزایش دهند.
مدیرعامل شرکت عمران سیرجان در خصوص کمک دولت عنوان کرد: در حال حاضر حدود 90 درصد نیاز داخلی را تولید کنندگان ماشینها و ادوات کشاورزی داخلی تامین می کنند ولی متاسفانه تسهیلاتی که دولت به واحدهای تولیدی ارائه می دهد به صورت مسکن است و راهگشا نیست و معتقدم بایستی آنها را به صورت اصولی و مانند کشورهای دیگر انجام دهد تا ما نیز بتوانیم افزایش صادرات داشته باشیم.
وی افزود: در اطرف کشور، جامعه هفتصد میلیونی داریم که نیاز به ماشینها و ادوات کشاورزی دارند ولی متاسفانه نمی توانیم از این نیاز همسایگان استفاده کنیم و صادرات داشته باشیم.
صالحی با ابراز امیدواری برای افزایش صادرات گفت: امیدواریم دردولت دوازدهم و با حضور وزرای جدید و همچنین حضور در نمایشگاه ایرا ن اکسپو ،بتوانیم هم در زمینه تکنولوژی و هم در زمینه فروش محصول به تجار و بازرگانان خارجی موفق عمل کنیم.