دبیرکل اتحادیه اتاق های بازرگانی سوریه گفت: ایران و سوریه می توانند در زمینه های حمل و نقل، سیستم بانکی، پیمانکاری و پروژه های تولیدی، شرکت های مشترک با یکدیگر تاسیس کنند.
به گزارش پایگاه خبری ایران اکسپو به نقل از مهر، یک هیات تجاری متشکل از ۵۰ نفر از فعالان اقتصادی سوری، اعم از روسا و مقامات اتاقهای بازرگانی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی شهرهای مختلف سوریه، به سرپرستی محمد حمشو، دبیرکل اتحادیه اتاقهای بازرگانی سوریه عازم ایران شده و در اتاق تهران با بازرگانان و صنعتگران ایرانی ملاقات کرد.
بهمن دانایی مشاور معاون اول رئیس جمهور فر در این همایش اظهار کرد: غربی ها تصور می کردند که تغییرات اساسی در سوریه انجام می گیرد، اما با توجه به برنامه ریزی هایی که در منطقه صورت گرفت، تمام آمال و خواسته های دشمنان با شکست مواجه شد.
وی تصریح کرد: کار ماندگار اقتصادی اکنون ضروری است که انجام شود، همچنان که در عرصه سیاسی و منطقه ای نیز کارهای خوبی انجام شد، پس الان وقت آن است که کارهای جدی اقتصادی شروع کنیم. این در حالی است که ۱۶۰ میلیون دلار حجم روابط تجاری ایران و سوریه است که عدد پایینی بوده و در هیچ یک از دو کشور قابل دفاع نیست.
وی با تاکید بر ضرورت معامله با پول های دو کشور خاطرنشان کرد: این یکی از خلاءهای میان دو کشور ایران و سوریه است، این درحالی است که جلساتی هم با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این رابطه برگزار شده و راه اندازی بانکهای مشترک و شعب آنها نیز در دستور کار قرار گرفته است. در این زمینه برای تبادل مالی ایران و سوریه با پول ملی، طرحی هم با بانک مرکزی تهیه شده است.
امکان صادرات فنی مهندسی به سوریه وجود دارد
دراین رویداد مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران بیا کرد: ما می توانیم صادرات فنی مهندسی به سوریه داشته باشیم و برخی از کالاها نیز میتواند از سوریه وارد شود.
خوانساری گفت: همچنین سوریه میتواند به ما برای صادرات به سایر کشورهای عربی کمک کننده باشد.
در این نشست، همچنین تفاهم نامه همکاری میان اتاق بازرگانی تهران و سوریه نیز به امضا رسیده است.
حجم تبادل تجاری دو کشور را افزایش میابد
محمد حمشو، در نخستین نشست تجاری ایران و سوریه با بیان اینکه در نشست ویژه بازرگانان سوری با سفیر ایران پی بردیم که تمایلی اساسی میان بازرگانان دو کشور وجود دارد که بخواهند روابط اقتصادی ایران و سوریه را توسعه دهند، گفت: با توجه به همکاری و مشارکت ایران در مبارزه با تروریسم برای بازسازی سوریه، جمهوری اسلامی ایران در اولویت قرار دارد و ما باید از توانمندی این کشور برای بازسازی سوریه استفاده کنیم.
دبیرکل اتحادیه اتاق های بازرگانی سوریه با اشاره به همکاری های گذشته دو کشور در تولید خودرو و شیشه افزود: ما هم اکنون میخواهیم همان همکاریهای گذشته را ادامه دهیم.
وی اظهار کرد: دولت سوریه از اینکه سطح روابط اقتصادی به سطح روابط سیاسی برسد استقبال میکند.
ایران و سوریه می توانند در زمینه های حمل و نقل، سیستم بانکی، پیمانکاری و پروژه های تولیدی، شرکت های مشترک با یکدیگر تاسیس کنند.
دبیرکل اتحادیه اتاق های بازرگانی سوریه بر استفاده از ظرفیت مناطق آزاد این کشور در راستای توسعه روابط اقتصادی تاکید کرد و افزود: از طریق برپایی نمایشگاه های مشترک در استان های سوریه و برگزاری نمایشگاه کالاهای سوری در ایران، می توان حجم تبادل تجاری دو کشور را افزایش دهیم.
حمشو افزود: پس از پیروزی های ارتش عربی در سوریه که با کمک ایران انجام شد، برخی کارخانه ها نیاز به بازسازی دارند تا تولید در این کشور از سر گرفته شود.
انتهای پیام/