رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ایران اکسپو نشانگر توانمندی و قدرت زیر ساخت های کشور و فرصت بسیار بزرگی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
به گزارش خبرنگار ایران اکسپو، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران در آیین گشایش ایراناکسپو 2024، بیان کرد: ایران دارای فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی است چراکه اقتصاد ایران ظرفیت افزایش یک تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی خود تا سال 2035 را دارد و برای تحقق این ظرفیت نیازمند حدود 3.5 تریلیون دلار سرمایهگذاری است.
به باور او امروز اگر افق دید خود را از سطح غرب آسیا و بحرانهای امنیتی آن جلوتر ببریم و تصویری کلان از جهان را تصور کنیم، خواهم دید که توسعه برونگرایانه به وجه غالب عرصه بینالملل تبدیل شده و بنیان مشروعیت نظامهای سیاسی را با پیشرفت اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان پیوند زده است.
رئیس اتاق ایران در چنین فضایی شرط توفیق برنامههای توسعه ملی را ایجاد تعامل همافزا میان ظرفیتها و ضرورتهای داخلی برای توسعه دانست و ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی، محل و ابزار ایجاد این تعامل محسوب میشود. طراحی و پیگیری این دیپلماسی اقتصادی، مستلزم توجه به واقعیتهای کلان است.
او در ادامه سخنان خود به شکلگیری زنجیره ارزش منطقهای در سطح کلان که وابسته به همکاری دولتهاست اشاره کرد و افزود: ایجاد زنجیره ارزش منطقهای در میدان و محیط عملیاتی به شدت به همکاری بخش خصوصی کشورهای منطقه نیازمند است. در این راستا اتاقهای بازرگانی میتوانند نقش کلیدی در عملیاتی کردن زنجیره ارزش منطقهای و گسترش آن به حوزههای مختلف ایفا کنند.
حسنزاده راهحل ثبات، صلح و توسعه اقتصادی در غرب آسیا را همکاری و همگرایی منطقهای عنوان کرد و گفت: ایران در سالهای اخیر بیش از گذشته بر همگرایی با همسایگان متمرکز شده است و با احیای روابط با عربستان و توسعه روابط با سایر همسایگان در راستای توسعه همگرایی اقتصادی منطقهای گام برداشته است. اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی نیز بر اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی کشورهای غرب آسیا در این مسیر تأکید دارد و آمادگی خود را برای همکاری و هماندیشی با اتاقهای کشورهای منطقه برای توسعه زنجیره ارزش منطقهای اعلام میدارد.
ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایراناکسپو ۲۰۲۴) روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
این نمایشگاه بهطور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.