info@irantsn.com English | فارسی

صنعت نمایشگاهی کشور نیازمند بازنگری است

شنبه 21 مهر 1397 / 3002

صنعت نمایشگاهی کشور نیازمند بازنگری است

برگزاری نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای مهم در شناسایی نیاز مشتریان و معرفی توانمندی‌های واحدهای تولیدی و خدماتی به بازارهای مختلف است.

به گزارش پایگاه خبری ایران اکسپو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، برگزاری نمایشگاه‌ها در سال حداقل 300 میلیارد دلار عاید اقتصاد جهانی می‌کند. نمایشگاه، مرکزی برای تبادل اطلاعات و دست یافتن به پدیده‌های نوین علم، صنعت و انتقال فناوری است.

برگزاری نمایشگاه، باعث ایجاد رقابت‌های سالم داخلی و بین‌المللی می‌شود. همچنین برگزاری نمایشگاه، توسعه دهنده گردشگری و اشتغال ملی است. برپایی نمایشگاه‌ها بویژه در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی از جنبه‌های مختلف موجب پویایی اقتصاد بومی شده که از جمله آن کمک به توسعه و رونق صنعت گردشگری و نیز حفظ و ارتقای سطح اشتغال ملی است. 

برگزاری نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای مهم در شناسایی نیاز مشتریان و همچنین معرفی توانمندی‌های واحدهای تولیدی و خدماتی به بازارهای مختلف است. گسترش روزافزون اهمیت نمایشگاه‌ها در توسعه و رونق اقتصادی، لزوم توجه بیش از پیش به بخش نمایشگاهی و رونق بخشیدن به صنعت نمایشگاهی در هر کشوری را به خوبی آشکار می‌کند.

در راستای بررسی بیشتر میزان رشد صنعت نمایشگاهی در کشور با چند تن از صاحبنظران به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه گزارش می‌آید؛

صنعت نمایشگاهی کشور نیازمند بازتعریف و بازنگری است

صنعت نمایشگاهی کشور به عنوان ویترین و ابزار معرفی توانمندی­‌های تولیدی و صادراتی کشور از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و باید همچون گذشته از این ظرفیت به نفع توسعه صادرات و تبادل تکنولوژی و دانش فنی روز بهره برد.

محمدرضا مودودی معاون سازمان توسعه تجارت ایران در مراسم تقدیر از فعالان صنعت نمایشگاهی کشور، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین رویدادی گفت: عمدتاً رویکرد توسعه در دنیا ناشی از دو برداشت مختلف است. در حالیکه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، واژه توسعه را مترادف با رشد اقتصادی می‌دانند و بر شاخص‌هایی چون سرانه تولید داخلی، نرخ رشد تجارت، آزادی محیط کسب و کار و غیره تأکید دارند، برداشت دیگری از توسعه وجود دارد که به فرهنگ و ارزش‌های انسانی در کنار رشد اقتصادی توجه دارد. در این رویکرد انسان گرایانه، مرزهای توسعه را کیفیت زندگی جامعه تعیین می‌کند و شاخص‌هایی چون حفظ محیط زیست، عدالت اجتماعی، مسئولیت پذیری و اخلاق در کنار سایر شاخص‌های کمّی توسعه مد نظر قرار می‌گیرد.

در شرایط تحریم، نقش نمایشگاه‌ها بیش از هر زمان دیگری حایز اهمیت می‌شود
معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: امروز باید مراقب بود که فقط مبتلا به کمّیت برگزاری نمایشگاه‌ها در داخل و خارج از کشور نشویم، بلکه به کیفیت برگزاری رویدادها به همان اندازه باید دقت شود و منظور از کیفیت برگزاری یک رویداد، یعنی کارگاه ها و آموزش جانبی، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری مرتبط، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی و نیز برگزاری مراسم اعطای جوایز به فعالان حوزه ترویج، برگزارکنندگان رویدادها و سایر فعالیت‌های فرهنگی و اجرایی مرتبط با موضوع نمایشگاه که در حاشیه هر نمایشگاهی برگزار می‌شود.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات اظهار امیدواری کرد: در شرایط تحریم، نقش نمایشگاه‌ها بیش از هر زمان دیگری حایز اهمیت می‌شود و این طلایه داران و پرچمداران توسعه صنعتی و صادراتی کشور باید بتوانند از تمام ابزارهای مؤثر در جهت معرفی بهینه صنایع و محصولات ایرانی به دنیا به نحو مطلوب بهره بگیرند.

مودودی یادآوری کرد: در سال جاری از محل مشوق‌های صادراتی تخصیصی به سازمان، بودجه مناسبی برای حمایت از مشارکت کنندگان در نمایشگاه‌های تخصصی خارجی دیده شده که تا سقف 50 درصد و حداکثر تا سقف 20 میلیون تومان برای هر شرکت را در برمی‌گیرد.

نمایشگاه‌ها حرف اول را در تبلیغات و خرید و فروش کالا می‌زنند


 حسین اسفهبدی مدیر اسبق سازمان نمایشگاه‌های کشور اظهار کرد: علی‌رغم پیشرفت فناوری‌های نوین و رشد فزاینده فضای مجازی در سال‌های اخیر، هنوز نمایشگاه‌ها حرف اول را در تبلیغات و خرید و فروش کالا می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مردم جهان بازدید و خرید حضوری را در اولویت انتخاب خود قرار می‌دهند، گفت: در جهان سالانه 800 میلیارد دلار ترنول کارهای نمایشگاهی است و نمایشگاه‌ها اثرگذارترین آیتم در حوزه خرید و فروش کالا و خدمات به حساب می‌آیند.

مدیر اسبق سازمان نمایشگاه‌های کشور تأکید کرد: بر اساس آمارهای موجود در بیشتر نمایشگاه‌های خارجی که فعالان ایرانی در آن حضور داشتند، بیش از 90 درصد منجر به عقد قرارداد شد.

اسفهبدی با تأکید بر این موضوع که نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای بزرگ برای توسعه صادرات کشور به حساب می‌آید، گفت: هرچند که در مقایسه با برخی از کشورهای پیشرفته در صنعت نمایشگاهی عقب‌تر هستیم اما توانسته‌ایم در سال‌های گذشته در برخی نمایشگاه‌ها همچون نفت، ساختمان و کشاورزی از جهت وسعت در خاورمیانه و آفریقا مقام اول را کسب کنیم و با نمایشگاه جهانی دبی رقابت تنگاتنگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت نمایشگاه‌های اکسپو در سطح جهانی، افزود: وقتی نمایشگاه اکسپو در کشوری برگزار می‌شود، اقتصاد آن کشور را متحول کرده و پیش‌بینی می‌شود در اکسپو 2020 دبی حدود 25 میلیون نفر شرکت کنند.

در صنعت نمایشگاهی ایران،نگاه حاکمیتی وجود دارد

مجید تکبیری کارشناس صنعت نمایشگاهی اظهار کرد: صنعت نمایشگاهی در تمام دنیا به عنوان یک مادرصنعت شناخته می‌شود به این معنا که این صنعت، صنعتی است که بسیاری از صنایع دیگر به آن وابسته هستند.

وی افزود: از طرف دیگر نمایشگاه به عنوان هاب توسعه در دنیا شناخته می‌شود به این معنا که یکی از بهترین ابزارها برای توسعه بازار و تکمیل زنجیره سرمایه گذاری و تکمیل زنجیره های فناوری، صنعت نمایشگاهی است.

تکبیری تصریح کرد: هرچند که با صنعت نمایشگاهی دنیا فاصله داریم اما بدون شک در مسیر توسعه صنعت نمایشگاهی جهانی قرار داریم.

کارشناس صنعت نمایشگاهی یادآوری کرد: یکی از جنبه‌های مهمی که می‌توان صنعت نمایشگاهی را در ایران توسعه داد، توجه به توسعه صنایع نمایشگاهی صادراتی در کشور است.

وی افزود: توسعه صنعت نمایشگاه‌های صادراتی می‌تواند موجب ارایه توانمندی‌ها و تولیدات کشور به سمت صادرات باشد.

تکبیری با اشاره به اهمیت توسعه صنعت نمایشگاهی در پیشرفت تکنولوژیکی و علمی کشور، بیان کرد: بطور حتم یکی از معظلات و مشکلات در جهت توسعه صنعت نمایشگاهی کشور، نگاه‌های بسته‌ای است که در نمایشگاه بین المللی تهران و سازمان توسعه تجارت وجود دارد تا جاییکه گاهی بخش‌های دولتی خود بطور مستقیم مانع توسعه این مسیر هستند.

 کارشناس صنعت نمایشگاهی با بیان این موضوع که هنوز در صنعت نمایشگاهی ایران، نگاه حاکمیتی وجود دارد، تصریح کرد: در تمام دنیا صنعت نمایشگاهی به دست بخش خصوصی اداره می‌شود مگر در بخش نمایشگاه‌های خاص که باید حاکمیت دخالت داشته باشد.

وی بیان کرد: در شرایط فعلی کشور، با توجه به بسترهایی داخلی همچون گران شدن ارز، شرایط مناسبی برای رشد صادرات محصولات داخلی به وجود آمده است.

تکبیری تأکید کرد: در صورتی که بسترهای مناسب برای صادرات فراهم شود، بطور حتم در آینده نزدیک شاهد رشد صادراتی شگرفی در کشور خواهیم بود.

متن کامل این گزارش را می توانید از طریق این لینک بخوانید.

انتهای پیام/


  • #-نمایشگاه
  • #-تحریم
  • #-اخبار-اقتصادی
  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN