info@irantsn.com English | فارسی

صادراتمان به برزیل دشوار است

چهارشنبه 10 مرداد 1403 / 177

صادراتمان به برزیل دشوار است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ضمن اشاره به مشکلاتی که در روابط تجاری این دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: ایران جزو ۱۰ کشوری است که جاذبه‌های توریستی بسیاری دارد، اما از برزیل توریستی ندارد و بسیاری از آن‌ها اصلا کشور ما را نمی‌شناسند.

سید فخرالدین عامریان - رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل - در نشست تجاری مشترک ایران و برزیل اظهار کرد: حدود ۲۵ سال است که در برزیل همکاری می‌کنم. برخی از مشکلات تجاری در میان دو کشور است که امیدواریم حل شود. یکی از موضوعات مهمی که دو کشور ایران و برزیل دارند و در سکوت باقی مانده بحث توریست است. بسیاری از مردم برزیل کشور ما را نمی‌شناسند. کشور ما جزو ۱۰ کشوری است که جاذبه‌های توریستی دارد، ولی از برزیل اصلا توریستی ندارد.

وی افزود: چندین بار در زمان حضور آقای قریب این صحبت بود که مستندهایی از ایران در تلویزیون برزیل برای معرفی آن تولید شود، ولی تاکنون این اتفاق نیفتاده است. یکی از درخواست‌های اتاق مشترک این است که این مورد عملیاتی شود. کشور ما بر اساس آمارهای غیر رسمی بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار از برزیل واردات گوشت، روغن، شکر، کنجاله سویا، ذرت و... دارد. با وجود محصولات بسیار کشور ما برای صادرات به برزیل ولی به دلیل اینکه هزینه‌های حقوق ورودی به‌صورتی است که باید بیش از ۱۰۰ درصد هزینه پرداخت شود، صادرات بسیار دشوار است.

عامریان ادامه داد: در مورد فرش دستباف حدود ۸۰ درصد تجاری که در برزیل فعالیت می‌کنند ایرانی هستند از کشورهای هند و پاکستان و ایران که فرش‌های ایران را تولید و به برزیل صادر می‌کنند اما نکته مهم‌ این است که فرش‌های هندی حقوق ورودی کمتری نسبت به فرش‌های ایرانی دارند و همچنین در آنجا آشنایی زیادی با فرش‌های ایرانی ندارند و با این تفکر که هر فرش ایرانی که به برزیل صادر می‌شود عتیقه است قیمت‌های بسیار بالایی می‌گذارند که مشکلات بسیار زیادی را برای تاجر ایرانی دارد.

وی افزود: ایران برای پسته، کشمش و خرما جزو تولیدکنندگان اول است که اگر حقوق ورودی آن‌ها حداقل نصف شود مقداری رشد صادراتمان به برزیل افزایش می‌یابد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل تاکید کرد: موضوع بعدی تهاتر کالا است. ایران یکی از تولیدکنندگان اوره و برزیل نیز یکی از واردکنندگان بزرگ اوره است و زمان دکتر قریب خیلی تلاش شد که تهاتر را به این صورت که دو کشتی اوره را ببرند و سویا وارد کنند که تاکنون انجام نشده، ولی خواستاریم که این امر صورت گیرد چرا که در سال ۲۰۲۴ صادرات ما بسیار کاهش یافته است.

وی افزود: یکی از موارد بسیار مهم دیگر صادرات میوه همچون انار، سیب و کیوی به برزیل است. انار برزیل از آرژانتین و شیلی تامین می‌شود؛ اما کیفیت انارهای ایرانی بسیار بالا وقیمت بسیار مناسب است. وزارت جهاد ایران دو سال است که پرسشنامه‌هایی را برای برزیل ارسال کرده‌اند اما وزارت کشاورزی برزیل تاکنون پاسخ نداده‌اند و امیدواریم این مسئله نیز حل شود.

عامریان در پایان تصریح کرد: در حال حاضر وقتی تجار ما قصد سفر به برزیل را دارند، بیش از ۲۰ روز تا یک ماه برای صدور ویزا زمان صرف می‌شود و افراد بسیاری به دلیل این مسئله از سفرهای مهم و ناگهانی که برای آن‌ها پیش آمده جا مانده‌اند در خواست اول ما ایجاد سهولت در صدور ویزا و درخواست دوم ما این است که ویزای بازرگانان ایرانی که اتاق ایران معرفی می‌کند به یک ساله افزایش یابد.


  • #-صادرات
  • #-
  • #-تجارت
  • #-ایران
  • #-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN