info@irantsn.com English | فارسی

صادرات ایران در اثر جنگ اوکراین رکورد ۱۲ساله را شکست

دوشنبه 2 مرداد 1402 / 645

صادرات ایران در اثر جنگ اوکراین رکورد ۱۲ساله را شکست

«جنگ اوکراین، ارزش صادرات ایران را به بالاترین حد از سال ۱۳۹۰ رساند».

روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: وب‌سایت بی‌بی‌سی ضمن انتشار خبر فوق نوشت: ارزش کالاهای صادراتی ایران در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۹۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید که بالاترین رقم در بیش از یک دهه گذشته است. این کشور پارسال ۵۵ میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلار نفت و فرآورده‌های نفتی، و ۴۲ میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلار کالاهای غیرنفتی صادر کرده است.

گمان می‌رود دلیل اصلی این افزایش درآمد، نه رشد حجم صادرات، بلکه بالا رفتن قیمت جهانی اقلام صادراتی ایران باشد. از زمان آغاز جنگ اوکراین، قیمت حامل‌های انرژی، محصولات پتروشیمی، مواد معدنی از جمله فلزات، و نیز مواد غذایی افزایش قابل‌توجهی داشته است؛ اقلامی که بخش اعظم صادرات ایران را تشکیل می‌دهند.

 

بالاترین رقم صادرات ایران مربوط به سال ۱۳۹۰ است که به لطف درآمد ۱۱۸ میلیارد دلاری صادرات نفتی، ایران در مجموع بیش از ۱۴۵ میلیارد دلار درآمد خارجی داشت.

 

از پنج سال پیش که آمریکا از توافق برجام خارج شد و تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران وضع کرد، حجم صادرات نفتی ایران کاهش شدیدی یافت و بخش قابل‌توجهی از نفت صادراتی ایران با تخفیف در بازار خاکستری فروخته می‌شود.

 

در کنار این، تحریم‌ها و حضور ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، دسترسی به سیستم بانکی بین‌المللی و درآمدهای خارجی‌اش را محدود کرده است.

 

طبق گزارش بانک مرکزی، پارسال ۷۵ میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار کالا هم وارد ایران شده که بالاترین رقم از سال ۱۳۹۶ است.

 

افزایش قیمت جهانی اقلام صادراتی ایران، احتمالاً یکی از عوامل مهم افزایش نرخ رشد اقتصادی به ۴.۸ درصد در سال ۱۴۰۱ است.

 

یادآور می‌شود بخشی از تحلیل بی‌بی‌سی که ادعا می‌کند افزایش درآمد ایران به‌خاطر رشد حجم صادرات نیست، خلاف واقع است. چه اینکه صادرات نفت ایران، در یک سال اخیر رکورد پنج سال گذشته را شکسته و در حوزه صادرات غیرنفتی نیز با جهش صادراتی مواجه بوده‌ایم.

 

 

منبع: مشرق

  • #-صادرات
  • #-دلار
  • #-اقتصاد
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN