زیرساختهای موفقیت در « ایران اکسپو 2024 »
دنیای اقتصاد – سید سجاد موسوی: نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) 8 تا 12 اردیبهشت 1403 برای ششمین بار (به میزبانی کشورمان) در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود. این نمایشگاه که پیش بینی می شود با حضور 2500 تا 3000 تاجر خارجی و 800 شرکت برتر صادراتی داخلی برگزار شود، از جهات مختلفی برای کشورمان حائز اهمیت است که معرفی آخرین یافته های صنعت، ایجاد زمینههای صادرات به کشورهای هدف، همکاری تکنولوژیکی شرکت های ایرانی با شرکت های بزرگ و ... از جمله مهم ترین اهداف برگزار کنندگان به شمار می رود.
در همین خصوص مجید تکبیری رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ) به «دنیای اقتصاد» گفت:هدف گذاری ما این است که 3 هزار تاجر و بازرگان از حدود 100 کشور در نمایشگاه ایران اکسپو شرکت کنند.
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) با بیان اینکه ما اولین دوره نمایشگاه ایران اکسپو را با 472 بازرگان از 37 کشور دنیا در اردیبهشت 92 برگزار کردیم گفت: دوره پنجم نمایشگاه که اردیبهشت امسال با حضور هزار و 326 تاجر و بازرگان از 70 کشور دنیا برگزار شد، 130 مترجم تجاری داشتیم که در نهایت هزار و 126 مورد جلسه B2B را راهبری و برگزار کرده اند.
تکبیری با اشاره به یکی از بیانات مقام معظم رهبری گفت: یکی از آرزوهای دیرینه معظم له در راستای کاهش وابستگی ایران به اقتصادنفتی این است که (کاری كنید كه ما هر وقت اراده كردیم، بتوانیم درب چاههای نفت را ببندیم و کشور را با صادرات کالاهای غیر نفتی اداره کنیم ) ؛ که برگزاری نمایشگاههای ایران اکسپو نیز در راستای همین هدف صورت میگیرد.
وی اظهار کرد : با توجه به فضای ایران هراسی دشمنان ما، بستری را فراهم کردیم که بسیاری از تجار سطح یک جهانی برای نخستین بار وارد کشور شده بودند و نگاه های منفیِ بسیاری از بدو ورود به فرودگاه تا برگزاری نمایشگاه وجود داشت اما این نگاه ها به کلی تغییر کرد و حتی بعد از چند ماه در مورد حضور در فضای اقتصادی ایران ابراز علاقه کرده بودند و خوشبختانه امروز به راحتی دعوت از تجار مورد استقبال و علاقه آنها قرار گرفته و برای حضور، اعلام آمادگی می کنند.
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در ادامه با اشاره به گروه های کالایی حاضر در نمایشگاه گفت: برای نمایشگاه بعدی (ایران اکسپو 2024) به دلیل محدودیت فضای نمایشگاهی و استقبال گسترده تجار قرار شد بر خلاف دوره پیش که با 12 گروه کالایی برگزار شد، فعلا 6 گروه کالایی شامل صنایع غذایی، کشاورزی، شیلات - صنعت فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری- دارو، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی- خدمات فنی-مهندسی گروه پتروشیمی - محصولات شیمیایی، صنعت ساختمان و فلزات در نمایشگاه حضور یابند و گروه هایی که جذابیت بیشتری دارند چنانچه فضای نمایشگاه اجازه داد یا حتی امکان برگزاری دو مرحله ای این نمایشگاه وجود داشت، در این نمایشگاه حضور داشته باشند.
تکبیری ادامه داد: در شورای سیاست گذاری نمایشگاه ، کمیته ای تشکیل شده که صادرکننده های برتر و ممتاز ملی و استانی شناسایی شده و دعوت و پذیرش آنها انجام می شود تا کار تجاری قوی تری انجام شود. البته این بدان معنا نیست که شرکت های دانش بنیان یا شرکت های کوچک و متوسط حضور نداشته باشند اما اصل تمرکز ما روی صادرکنندگان بزرگ است.
وی با اشاره به موضوع ترجمه در نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: برای حوزه ترجمه ، هدفگذاری ما جذب و آموزش 300 مترجم است که این مترجمان در فرودگاه، هتل ها و سالن های نمایشگاه حضور خواهند داشت و عمده آنها جلساتB2B را راهبری خواهند کرد.
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) خاطر نشان کرد: برگزاری نمایشگاه، فرصت بسیار بزرگی را پیش روی صنایعی قرار می دهد که دچار مشکل هستند و طبیعتا با دستاوردهای بزرگی که این نمایشگاه دارد شاهد کاهش مشکلاتی هستیم که فعالاناقتصادی به دلیل تحریم ها و یا مباحث تبادلات مالی با آن مواجه هستند.
تکبیری با بیان اینکه توسعه اقتصادی و تجاری در دنیای امروز بدون در نظر گرفتن صنعت نمایشگاهی و برگزاری رویدادهای بینالمللی امکانپذیر نیست، اظهار کرد: اتکا به صادرات نفتی از ویژگیهای خاص اقتصاد ایران است و همواره نوسانات قیمت نفت، سبب بیثباتی درآمدهای ارزی و اقتصاد ایران شده است که همین امر سبب شده عدم وابستگی به اقتصاد تک محصولی، تنوع بخشیدن به درآمدهای ارزی از طریق افزایش صادرات
غیر نفتی و افزایش سهم اقتصاد ایران در تجارت بینالملل مورد تاکید برنامههای توسعه اقتصادی قرار گیرد.
وی افزود: طبیعتا برگزاری نمایشگاه هایی اینچنینی در داخل کشور سبب ایجاد گفتمان بین المللی و معرفی توانمندیهای کشورمان از زبان تجار بین المللی در کشورهایشان خواهد بود و این در حالی است که در شرایط اقتصادی حاکمبر کشور، نیاز نیست تولیدکنندگان و تجار کشورمان هزینه های هنگفتی برای بازاریابی و سفر به کشورهای مختلف بپردازند
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو)
تاکید کرد: در این نمایشگاه نیز همانند نمایشگاه ایران اکسپو 2023 در عمل نشان خواهیم داد که کشور ایران، تحریم پذیر نیست و رویدادهایی نظیر ایران اکسپو از اهمیتی راهبردی جهت تقویت بنیانهای اقتصاد ایران، آن هم در شرایطی که تأکیدات گستردهای بر تقویت بخش غیرنفتی اقتصاد کشورمان میشود و مقاممعظم رهبری نیز بارها بر ضرورت اهمیت و افزایش توسعه صادرات غیرنفتی تاکید داشتند، برخوردار است.
همچنین احمد ایمانی _دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ) در مورد اهداف و محورهای نمایشگاه اظهار داشت: بخشی از اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما از برگزاری نمایشگاه شامل افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در کشور، کسب تجربه برای انجام رویدادهای بین المللی ، ترویج فرهنگ و هویت ملی ایران توسط سفیران کشورهای هدف، ایجاد برند ملی که در بردارنده طیف وسیعی از فعالیت ها شامل صادرات، سرمایه گذاری خارجی، فرهنگ، میراث فرهنگی، صاحبان صنایع حاکمیت مردم و گردشگری است.
ایمانی در ادامه اظهار کرد: شکست تحریم های ظالمانه با حضور تجار و بازرگانان کشورهای دنیا در این نمایشگاه و ایجاد روابط اقتصادی گسترده تر، ایجاد پایگاه های اقتصادی در دنیا و افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی در عرصه بین المللی از دیگر اهداف ما به شمار می رود.
وی ادامه داد: کمک به افزایش ارز آوری، شناسایی موانع صادرات ساخت ایران، تلاش جهت افزایش تنوع کالاهای صادراتی ایران و افزایش کشورهای هدف صادراتی، ایجاد رویکردهای آگاهانه و هوشمند جهت صادرات کالاهای صادراتی ایران که دیپلماسی اقتصادی نامیده می شود، از دیگر اهداف اقتصادی ما محسوب می شود.
دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ) در عین حال تاکید کرد: کالاهای کشورمان هم قابل رقابت با کالاهای خارجی هستند و کشورهای خارجی از نقاط مختلف جهان می توانند از ظرفیت و سرمایه ای که در کشورمان است، استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه دارای ظرفیتهای نهفته فراوانی است و شرکت های حاضر در نمایشگاه و همچنین تجار و بازرگانان خارجی، بازارهای خوبی را جذب خواهند کرد، اظهار کرد: نخستین گام برای ایجاد روابط بازرگانی با ایران، شناخت توانمندی های صادراتی کشورمان در عرصههای مختلف است.
ایمانی افزود: بررسی اجمالی توسعهیافتگی بسیاری از کشورها نشان میدهد که راه مناسب برای رسیدن ایران به توسعه اقتصادی و سپس دست یافتن به عدالت اجتماعی، تمرکز بر تولید و حمایت همهجانبه از آن با هدف توسعه کمی و کیفی صادرات است که البته تسهیل شرایط بخش تولید و صادرات، مستلزم تغییرات اساسی در شاکله کلی مقررات و ترسیم یک نقشه راه شفاف و وجود عزم راسخ در سیاستگذاران و حمایت موثر از فعالان این دو حوزه است.
دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ) در ادامه به بخش زیست بوم اشاره کرد و افزود: راه اندازی سایر کسب و کارها در داخل کشور از طریق نمایشگاه و راه اندازی توریسم تجاری از مهم ترین اهداف ما در بخش زیست بوم ، طبقه بندی شده اند.
وی در پایان اظهار کرد: این نمایشگاه در مساحتی حدود 50 هزار متر مربع و با حضور 800 غرفه شرکت برتر صادراتی ایران و همچنین حدود 2500 شرکت کننده خارجی در روزهای 8 تا 12 اردیبهشت ماه 1403 در محل نمایشگاه بین المللی برگزار می شود..