رئیس خانه معدن از رونق ورود ارز حاصل از صادرات محصولات معدنی به بازار ثانویه خبر داد و گفت: آرامش در شرایط کنونی بهترین هدیهای است که دولت میتواند به صادرکنندگان دهد؛ به نحوی که بخشنامههای خلقالساعه را باطل کند.
به گزارش پایگاه خبری #ایران -اکسپو به نقل از اگزیم نیوز، محمدرضا بهرامن با اشاره به عرضه ارز حاصل از صادرات محصولات معدنی در بازار ثانویه گفت: چنانچه بازار ثانویه را یک بازار توافقی ببینیم، درست همان خواستهای اجرا شده که از روز اول فعالان اقتصادی به دولت در جریان یکسانسازی نرخ ارز و اجرای سیاستهای ارزی در فروردین ماه امسال گوشزد میشد. این سیاست اکنون اجرایی شده و در سایه آن باید شرایطی را ایجاد کنیم که ارز حاصل از صادرات، به جریان تجارت خارجی کشور برگردد.
رئیس خانه معدن ایران افزود: در این میان، بخشی از تامین کننده ارز مورد نیاز کشور، بخش معدن است که در بازار ثانویه اکنون مشغول توزیع ارز خود است، بنابراین هر چقدر این بازار تعمیق شود، اثرات مثبت آن به کل بدنه اقتصادی کشور وارد خواهد شد.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد در شرایط کنونی اقتصاد ایران، همه نگاهها باید به توسعه صادرات کشور متمرکز باشد؛ چراکه در غیر این صورت، قاعدتا هر گونه تصمیمگیری دولت در اقتصاد میتواند آثار نامطلوبی را بر صادرات کشور به جای گذارد و فرصت تامین ارز مورد نیاز کشور از طریق صادرات را کمرنگ کند.
به گفته بهرامن، بخش بزرگی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بخش معدن کشور، امروز با چالشهای جدی در حوزه تامین ارز خود روبرو هستند، بنابراین تعمیق بازار ثانویه بهترین فرصت برای این است که فضای عرضه ارز حاصل از صادرات را باز کنیم تا علاوه بر اینکه بخش صادرکننده معدن، درآمدها و مبالغ حاصل از صادرات خود را در بازار ثانویه به صورت توافقی عرضه کند؛ بخشی از نیاز همصنفان خود را نیز برای تامین ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز، تامین نماید.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، آرامش و ثبات بهترین چیزی است که دولت میتواند به اقتصاد ایران هدیه دهد، چراکه اگر ثبات حاکم باشد، قدرت پیشبینی پذیری اقتصاد بیشتر خواهد شد و آنگاه فعالیتها رونق گرفته و از رکود خارج میشوند؛ پس هر گونه تصمیمگیری دولت باید در جهت آرامش باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: هر سیاستی که محیط بخش تولید را متشنج کند حتی اگر با نگاه وضع عوارض و تعرفه به منظور حمایت از تولید داخلی باشد، اقتصاد را دچار سردرگمی خواهد کرد؛ به خصوص اینکه در بخش معدن دائم اثرات مخربی را میتواند داشته باشد؛ پس بهتر است که امروز دولت تمام آن دستورالعملها و بخشنامههای خلقالساعه را کنار بگذارد و تمام برنامهریزیهای خود را در جهت توسعه صادرات برنامهریزی نماید.
انتهای پیام/