رئیس اتاق ایران با مقایسه آماری بین حجم مبادلات تجاری دو کشور در طی سال های 2008 تا 2016 میلادی عنوان کرد: میزان صادرات ایران به لوکزامبورگ از حدود 5.1 میلیون دلار به 400 هزار دلار و رقم واردات از این کشور از حدود 33 میلیون دلار به 4 میلیون دلار تنزل پیدا کرده است.
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازگانی ایران که در راس هیات 35 نفره اقتصادی به لوکزامبورگ سفر کرده در دیدار باکارلو تلن رئیس اتاق بازرگانی لوکزامبورگ گفت:
دیدارهای اخیر وزیر امور خارجه لوکزامبورگ با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و علاقهمندی و تاکید طرفین در جهت توسعه روابط اقتصادی و رفع موانع بانکی و مالیاتی و هچنین حضور هیاتهای تجاری کشور لوکزامبورگ همگی نشانگر حمایت دولتمردان از بخش های خصوصی دو کشور است.
وی گفت: در نظر گرفتن این نکته ضروری است که موقعیت استراتژیک ایران میتواند این کشور را به پلی میان آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه تبدیل سازد که نشاندهنده موقعیت جغرافیایی ایران به صورت طبیعی و نقش تاریخی آن در دوران شکوفایی جاده ابریشم در منطقه ای با بیش از 600 میلیون جمعیت است.
رئیس اتاق بازرگانی تاکید کرد: اقتصاد ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با تولید ناخالص ملی در حدود 425 میلیارد دلار است. امروزه نرخ تورم ما تک رقمی شده و به گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص ملی ما در سال 2016 میلادی 4.2 درصد رشد داشته و در سال 2017 این میزان به 4.6 درصد خواهد رسید.
کارلو تلن رئیس اتاق بازرگانی لوکزامبورگ نیز در این دیدار بر ضرورت ارتقای سطح روابط با ایران تاکید کرد و گفت: هیات بلندپایه لوکزامبورگ چندی پیش در ایران حضور داشته و ما در پی تحقق مذاکرات آن دیدار هستیم و امیدواریم بعد از دیدارهای فعالان اقتصادی در تهران و لوکزامبورگ روابط اقتصادی و تجاری دو کشور همانگونه که مورد تاکید طرفین است، افزایش یابد.
وی، اقتصاد لوکزامبورگ را با ثبات و دارای وضعیت مناسبی در اروپا دانست و از تعامل مرکز مالی این کشور با اکثر کشورهای جهان خبر داد و گفت: بعد از برگزیت، شرکتهای اروپایی و ژاپنی زیادی برای همکاری با ما مذاکره کردهاند البته سرمایهگذاران زیادی در این کشور حضور دارند و این میتواند برای ایران هم موقعیت مناسبی تلقی شود.