info@irantsn.com English | فارسی
امیر نعمتی لیمائی

توسعه صادرات با تکیه برپشتوانه­سازی علمی

شنبه 21 مهر 1397 / 5060

توسعه صادرات با تکیه برپشتوانه­سازی علمی

امروزه در سطح جهانی مبحث پشتوانه­سازی علمی برای مباحثی چون اقتصاد، صنعت و تجارت دارای کاربرد فراوان و اهمیت بسیار بوده و هر مجموعه­ای که بنا بر حضور فعال و توانمندانه در عرصه­های پیش­گفته داشته باشد ناگزیر از معطوف نمودن توجه و التفات بدین مهم خواهد بود. ناگفته پیدا است، دسترسی و نیل به پشتوانه علمی با هدف افزایش راندمان کاری در کلیه زمینه­ ها و از جمله در عرصه صنعت و تجارت تنها از رهگذر آموزش و پژوهش میسر و ممکن است. در حقیقت، دقیقا به همین سبب است که کمپانی­های چندملیتی و صاحبان برندهای پرآوازه دنیا با تاسیس واحدهای آموزش و پژوهش در مجموعه­های خویش و همچنین هزینه­کرد مالی بسیار برای آن تلاش پیشه ساخته­اند تا به بهترین شیوه برای خود زمینه­های دانش­افزایی کاربردی را فراهم آورند و یا از طریق عقد قراردادهای مختلف با دانشگاه­ها و مراکز آکادمیک معتبر کوشیده­اند بن­مایه­های لازم جهت ارتقای توان علمی- کاربردی را تدارک بینند.

نیازمند یادآوری است، آموزش و پژوهش هم­اکنون در اقتصاد جهانی و در توسعه میزان فروش و به تبع آن صادرات صنایع و شرکت­ها از چنان جایگاه و فراز و رفعتی والا برخوردار است که برابر با آمارهای مختلف جهانی به تقریب 70درصد درآمد دانشگاه­های معتبر دنیا، برخلاف دانشگاه­های ایران، نه از طریق اخذ بودجه دولتی و یا دریافت شهریه از دانشجویان بلکه از شاهراه قراردهای آموزشی و پژوهشی منعقده با صنایع، شرکت­ها و یا حتی دولت­ها حاصل می­شود.

ناگفته پیدا است، در جمهوری اسلامی ایران نیز این مهم باید دارای اهمیت وافر باشد. با وجود این، آنچه هویدا می­نماید، متاسفانه بسیاری از شرکت­های فعال در عرصه اقتصاد و تولید بنا به هر دلیل توجه شایسته و بایسته­ای به امر آموزش و پژوهش معطوف نداشته و در نتیجه در عرصه صادرات چندان موفق نبوده­اند و یا آن­که موفقیت­شان نسبی بوده و میزان خروجی چشمگیری برای آن­ها دربر نداشته است. به دیگر سخن، عدم اطلاع کافی و یا ناآگاهی تقریبی ناشی از کمبود آموزش درباره مواردی چون قوانین سازمان تجارت جهانی، بازار سرمایه و چالش­ها و فرصت­های آن، بیمه­، گمرک، حمل و نقل بین­المللی، حقوق تجارت، اصول و مبانی بازاریابی، اصول مدیریت تبلیغات، چند و چون تامین مالی بین­المللی، حقوق مالکیت معنوی و برندینگ، تشریفات دیپلماتیک تجارت، چند و چون حضور موثر در نمایشگاه­ها و ... و همچنین عدم التفات بسنده به مباحث پژوهشی در زمینه­هایی مانند شناخت بازار هدف و بازاریابی پایدار، روان­شناسی مهارت فروش، تحلیل رفتار مشتری، نوآوری در تولید، افزایش کیفیت تولید، دیپلماسی تجاری و بسیاری موارد دیگر  از جمله کاستی­هایی عمده­ای است که می­تواند فراهم­آورنده مانعی سترگ در روند صادرات تولیدات ایرانی و توسعه آن به شمار ­آید.

به گمان، با یقین کامل می­توان اذعان داشت که در جهت افزایش تولید و حضور توانمندانه و پایدار در عرصه صادرات، شرکت­های ایرانی باید به توسعه کمی و کیفی آموزش و پژوهش بها داده و تلاش دارند آن را نه به صورت امری حاشیه­ای بلکه به­سان یکی از عمده­ترین اهداف و وظایف در مجموعه­های خویش اجرا دارند.


  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN