info@irantsn.com English | فارسی
مهر گزارش می دهد؛

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

یکشنبه 17 دی 1402 / 282

تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی و ماندن محصول بر روی دست کشاورزان

میناب - اعمال تعرفه سنگین بر روی صادرات گوجه فرنگی باعث شده این محصول مزیت صادراتی خود را از دست داده و باعث افت شدید قیمت آن شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: رضا زرگر؛ با اعلام خبر اعمال تعرفه سنگین برای صادرات محصول گوجه فرنگی از سوی وزارت جهاد کشاورزی موجی از نگرانی در بین کشاورزان توکهور هشتبندی به عنوان قطب کشاورزی استان هرمزگان ایجاد شد و این تعرفه سنگین کمتر از ۱۰ روز آثار زیان بار خود را نمایان کرد.

این روزها محصول نوبرانه گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی که ۱۰ درصد محصول به ثمر نشسته است به دلیل اعمال تعرفه سنگین از سوی دولت با افت شدید قیمت مواجه شده است.

کشاورزان از بخشنامه‌های غیرکارشناسی متضرر می‌شوند

علی رئوفی از کشاورزان گوجه کار توکهور و هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان داشت: هزینه بالای تولید محصول گوجه فرنگی با قیمت فعلی آن هم خوانی ندارد و باعث ماندن محصول نوبرانه بر روی دست کشاورزان شده است.

وی گفت: دولت برای جلوگیری از ورشکستگی کشاورزان به عنوان یکی از ارکان مهم تولید خود در تصمیم غیر کارشناسی اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی تجدید نظر کند.

رئوفی افزود: هزینه‌های تولید محصول گوجه فرنگی اعم از سم، کود، کارگر و غیره افزایش چشمگیری پیدا کرده است ولی در موعد به ثمر نشستن محصول دست رنج کشاورزان بر روی دست آنها مانده است.

مشتریان گوجه هشتبندی از کشورهای همسایه هستند

حمید حیدری کشاورز گوجه کار اهل هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: محصول نوبرانه گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی به دلیل مرغوبیت دارای مزیت صادراتی است و تجار کشورهای همسایه مشتری این محصول هستند ولی اعمال تعرفه سنگین صادرات مانع جدی برای صادرات دست رنج کشاورزان است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی بخش اندکی از محصول گوجه فرنگی به بازار فروش عرضه شده است که با افت شدید قیمت مواجه است و این قیمت کفاف هزینه‌های تولید کشاورزان را نمی‌دهد.

تجار افغانستان مشتریان گوجه فرنگی میناب

یکی از تجار افغانستانی حاضر در میدان تره بار هشت بندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این رابطه خاطرنشان کرد: تجار کشور افغانستان علاقه مند به خرید محصول گوجه فرنگی کشاورزان در هشتبندی برای صادرات به کشور خود هستند ولی اعمال تعرفه بالای گمرکی باعث شده است این محصول صادراتی مزیت صادرات خود را از دست بدهد.

علی سهرابی کشاورز گوجه کار اهل هشتبندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قریب به ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی خود را به کشت محصول گوجه فرنگی اختصاص داده‌ام، تولید گوجه فرنگی به ازای هر کیلو بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان برای کشاورزان هزینه در پی دارد.

وی گفت: قیمت فعلی گوجه فرنگی کفاف هزینه‌های تولید کشاورزان را نمی‌دهد و به دلیل اعمال تعرفه بالای گمرکی تجار علاقه و رغبتی برای خرید و صادرات محصول گوجه فرنگی کشاورزان ندارند.

کاهش قیمت خرید گوجه فرنگی آسیب جدی به کشاورزان است

محمد پورمحمدی رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی در این رابطه افزود: با اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی شوکی به بازار این محصول نوبرانه وارد شد و قیمت این محصول از ۲۵ هزار تومان به یکباره به ۶ هزار تومان کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی بخش اندکی از محصول گوجه فرنگی کشاورزان به ثمر نشسته و به بازار عرضه گردیده است که مشتری ندارد و با این وضعیت و تداوم افت قیمت محصول ورشکستگی کشاورزان گوجه کار حتمی است.

پور محمدی تصریح کرد: معیشت بیش از ۵۰ هزار نفر مردم ساکن در توکهور و هشتبندی به کشاورزی گره خورده است و اگر دولت تدبیر نیندیشد این امر تبعات جدی در پی خواهد داشت.

رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی گفت: اگر دولتمردان در تصمیم غیر کارشناسی خود در اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی تجدید نظر نکنند هزاران تن دسترنج کشاورزان گوجه کار در معرض نابودی قرار می‌گیرد.

وی افزود: از استاندار هرمزگان انتظار داریم به صورت جدی به مساله بحران نبود بازار برای محصول گوجه فرنگی کشاورزان ورود کخد تا کشاورزان بیش از این زیر پای تصمیمات خلق الساعه مسئولان له نشوند.

رئیس شورای اسلامی شهر هشتبندی گفت: عدم توجه به دغدغه‌های به حق کشاورزان در شرق هرمزگان مساوی با ورشکستگی آنها و گسترش گرایش جوانان به مشاغل کاذب نظیر سوخت بری است.

وی اظهار داشت: حمایت جدی از تولید یکی از راه‌های جدی مبارزه با پدیده قاچاق و سوخت بری در هرمزگان است.

پورمحمدی، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشاورزان سم، کود و.... را به صورت نسیه از مراکز عرضه نهادهای کشاورزی دریافت نموده‌اند و اکنون مانده‌اند چگونه بدهی‌های سنگین خود را جبران کنند.

وی افزود: از متولیان بخش کشاورزی کشور و استان هرمزگان انتظار می‌رود با اقدامات جدی و عاجل به یاری کشاورزان بیایند و با تجدید نظر در مصوبه غیر کارشناسی اعمال تعرفه سنگین صادرات گوجه فرنگی زمینه رونق بازار این محصول را مهیا کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

  • #-گوجه-فرنگی
  • #-علی-رئوفی
  • #-هشت-بندی
  • #-کشاورزی
  • #-صادرات
  • #-واردات
  • #-گمرک
  • #-دلار
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN