info@irantsn.com English | فارسی

امکان رصد حساب‌‌ بانکی مشاغل در سامانه مودیان برای ‌اخذ مالیات‌ بر درآمد‌

دوشنبه 6 آذر 1402 / 162

امکان رصد حساب‌‌ بانکی مشاغل در سامانه مودیان برای ‌اخذ مالیات‌ بر درآمد‌

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در سامانه مودیان مالیاتی امضاهای طلایی کاهش می‌یابد و همه گردش‌های مالی افراد در سیستم مالی، قابل ردیابی است، حتی اگر اصناف پیشنهاد دریافت پول نقد و یا کارت به کارت به مشتریان بدهند، بر مبنای گردش حساب بانکی می‌توان به درآمد واقعی آنها پی برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در اختیار داشتن یک نظام مالیاتی کارآمد به روش‌های مختلف می‌تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشورها کمک کند؛ از یک طرف از طریق این نظام صحیح مالیاتی، می‌توان به اعمال جهت‌گیری‌های صحیح مالیاتی پرداخت و سرمایه‌ها را به سمت تولید سوق داد.

از طرف دیگر، مالیات‌گیری صحیح می‌تواند به افزایش درآمدهای دولت، کاهش کسری بودجه و در نتیجه کاهش تورم منجر شود.

همچنین به عقیده کارشناسان، درآمدهای حاصل از مالیات می‌تواند در بخش‌های عمرانی مختلف به کار گرفته شود و زمینه را برای پیشرفت کشور فراهم کند.

مالیات یکی از منابع اصلی درآمد دولت‌هاست و باید کشور از محل این درآمدها اداره شود، اما نظام مالیاتی ایران مبتلا به مشکلاتی است که باید حل و فصل شوند؛ از جمله‌ این مسائل می‌توان به ناعدالتی در اخذ مالیات، عدم وجود شفافیت در حوزه ‌جریان کالا و در اختیار نداشتن یک بانک اطلاعاتی قوی در مورد درآمد افراد اشاره کرد.

به منظور حل و فصل این مشکلات مجلس قانونی را با عنوان پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌ مودیان تصویب کرد، سامانه‌ مودیان سال گذشته راه‌اندازی شد و همه کسب و کارها موظف شدند به آن بپیوندند.

به عقیده‌ کارشناسان این سامانه از طریق دسترسی به یک بانک اطلاعاتی قوی در مورد درآمد افراد می‌تواند به عادلانه‌تر شدن نظام مالیات‌گیری کشور کمک کند.

در خصوص لزوم احصاء درآمدهای واقعی افراد، دریافت مالیات حقه از مودیان و مزیتی که سامانه مودیان می‌تواند برای نظام مالیاتی کشور داشته باشد، مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین می‌گوید: هر تغییری در سیستم اداری و بروکراسی کشور که سیستم را جایگزین افراد کند و از نقش اشخاص در امور بکاهد، کار درستی است.

وی ادامه داد: با استفاده از سامانه مودیان نقش ممیزهای مالیاتی و کارمندان در مالیات ستانی از بین می رود و همه چیز سیستماتیک می شود؛ به این ترتیب، امضاهای طلایی نیز کم می شود و این اتفاق خوبی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین اضافه کرد: قطعاً در اجرای قانون راه‌اندازی سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی و استفاده از نرم افزارها و سیستم‌های مرتبط با این قانون اشکالاتی وجود دارد که باید وزارت اقتصاد آن ها را رفع کند؛ اما به طور کلی، راه‌اندازی سامانه مودیان و از بین بردن بستر مواجهه‌ کارمند و ارباب رجوع اقدام مثبتی است.

حریری گفت: در این موضوع شکی نیست که همگان باید متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند، اما در مالیات‌ستانی باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که اصناف ساعت کاری بالایی دارند و سرمایه‌ای را در حرفه ‌خودشان به کار می‌اندازند، با توجه به این موضوعات باید از آن ها مالیات‌ستانی داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر تصور می کنیم که اصناف و مشاغل خاصی کمتر از آنچه باید مالیات بدهند، مالیات می پردازند، باید در سیستم‌ها تعریف‌های موجزتری داشته باشیم که جلوی این اتفاق را بگیریم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین اضافه کرد: در نهایت همه گردش‌های مالی افراد در سیستم مالی قابل ردیابی است، حتی اگر برخی مشاغل و اصناف به انحای مختلف مانند دریافت پول نقد و کارت به کارت به دریافت مبالغ از مشتریان مبادرت کنند، بر مبنای گردش حساب بانکی آن‌ها می توانیم به درآمد واقعی آنها پی ببریم و به سمت کاهش فرار مالیاتی و همچنین اخذ مالیات واقعی این اصناف پردرآمد و خاص برویم.

حریری گفت: فعالان اقتصادی موظف هستند شماره حسابی را به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کنند، این حساب تجاری است و به دستگاه‌های کارت‌خوان و سیستم‌های دیگر متصل است، حساب‌های شخصی افراد نیز در بانک مرکزی قابل رصد است، بنابراین، به راحتی می توانیم درآمد افراد را احصاء کنیم و از آن ها مالیات حقه را بگیریم.

وی ‌تأکید کرد: هدف نهایی سامانه‌هایی مانند سامانه مودیان این است که مراودات مالی افراد شفاف شود، به نحوی که سازمان‌های ذینفع مانند سازمان امور مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

  • #-سامانه-مودیان-مالیاتی
  • #-مالیات-ستانی
  • #-عدالت-مالیاتی
  • #-بودجه-مالیاتی
  • #-سازمان-مالیاتی
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN