زنگنه گفت: احتمال توسعه میدان گازی فرزاد B توسط شرکت ایرانی وجود دارد با این اوصاف اولویت وزارت نفت قرارداد با هندیهاست.
به گزارش ستاد خبری ایران اکسپونیوز؛ به نقل از خانه ملت، بیژن زنگنه وزیر نفت به آخرین وضعیت تکمیل ساخت فاز ۱۱ پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: همچنان در حال صحبت و رایزنی با چینیها برای تکمیل فاز ۱۱ هستیم البته آنها تا چند وقت گذشته ایران بودند که به تازگی کشور را ترک کردهاند.
وی ادامه داد: شرکتهای ایرانی نمیتوانند تکمیل فاز ۱۱ پارسجنوبی را در دست گیرند چراکه رهبر کنسرسیوم، شرکت چینی است و ۸۰ درصد سهم پروژه برای آنها و ۲۰ درصد آن برای شرکت ایرانی است لذا باید ابتدا چینیها اعلام آمادگی کنند تا کار تکمیل این فاز آغاز شود.البته شاید تحریمها علیه ایران دلیل چینیها در تعلل برای آغاز همکاری با ایران باشد.
احتمال توسعه میدان گازی فرزاد B توسط شرکت ایرانی/هندیها؛ اولویت وزارت نفت برای انعقاد قرارداد
وی همچنین درباره آخرین وضعیت قرارداد با شرکت هندی برای توسعه میدان گازی فرزاد B، بیان کرد: طرحی را برای تامین مالی توسعه میدان گازی فرزاد B آماده و قرارداد و دیگر مسائل مرتبط به آن در حال تنظیم است.
زنگنه اضافه کرد: اگرچه هنوز هندیها برای توسعه میدان گازی فرزاد B جلو نیامدهاند، اما قصد ما این است که آخرین مذاکرات نیز با آنها انجام شود البته اگر همچنان اعلام آمادگی نکردند کار را با یک شرکت ایرانی پیش خواهیم برد، هرچند اگر شرکت هندی جلو بیاید و اعلام آمادگی کند، آنها در اولویت وزارت نفت برای تکمیل این میدان گازی خواهند بود.
تأخیر در توسعه میدان گازی فرزاد B چه دلیلی دارد؟
میدان گازی فرزاد B یکی از میدانهای گازی مشترک ایران و عربستان است که در سال ۲۰۱۲ کشف و تولید گاز طبیعی و میعانات گازی آن از سال ۲۰۱۳ توسط عربستان آغاز شد، همچنین حدود ۱۰ سال از مذاکره ایران و هند برای امضای قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد B میگذرد، قراردادی که همچنان به سرانجام نرسیده است.
آنچه سبب میشود توسعه میدان گازی فرزاد B به تأخیر بیافتد نوع گاز این میدان است چراکه گاز فرزاد B غنی نیست و در مقایسه این میدان با میدان گازی پارسجنوبی باید گفت؛ پارس جنوبی کاندینست دارد و کاندینست آن نیز برای بازپرداخت هزینههای سرمایهگذاری کافی است، اما یکی از مشکلات برای توسعه فرزاد B این است که گاز آن غنا ندارد و طرف هندی باید گاز تولیدی آن را تبدیل به "ال. ان. جی" کند یا به صورت خط لوله بفروشد.
انتهای پیام/