به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، امروز به شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) آمد و با حضور وی، عملیات فاز دوم احداث شهر فرودگاهی امام آغاز شد.
در این مراسم رئیس سازمان هواپیمایی، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی حضور دارند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی عملیات اجرایی فاز دو فرودگاه امام خمینی (ره) به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار با مشارکت طرف خارجی انجام خواهد شد.
بذرپاش میگوید: مذاکرات و دیدارها برای انعقاد تفاهم پیش از این انجام شد که با سفر معاون اول رئیس جمهور به چین این قرارداد به امضا رسید.
به گفته وزیر راه و شهرسازی پروژه فاز ۲ فرودگاه امام خمینی(ره) یکی از مهمترین، راهبردیترین و بزرگترین پروژههای عمرانی کشور و گام بلندی در مسیر تبدیل شدن به هاب فرودگاهی در منطقه است.
بذرپاش میگوید: در این پروژه طرف چینی بیش از ۲ میلیارد یورو سرمایهگذاری خواهد کرد.
این یکی از بزرگترین پروژههای کشور است و گام بلندی به سمت تبدیل شدن هاب منطقهای در حوزه فرودگاهی خواهد بود؛ این طرح از سالهای قبل مطرح شده بود ولی برجای مانده بود، در چندماه اخیر با برنامهریزی دولت تلاش شد این طرح عملیاتی شود.
بنابراین گزارش ترمینال جدید فرودگاه امام خمینی (ره) در قالب این طرح به وسعت ۴۰ هزار متر مربع ساخته خواهد شد.
ظرفیت این ترمینال در فاز اول جابهجایی ۳۵ میلیون مسافر در سال و در فاز نهایی ۱۱۰ میلیون مسافر در سال خواهد بود.
* جزئیات پروژه 2.5 میلیارد یورویی توسعه فرودگاه امام با مشارکت چینیها
به گفته مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی این طرح از محل تهاتر و با مشارکت کنسرسیوم چینی-ایرانی طی ۵ سال اجرا میشود.
سعید چلندری میگوید: با استفاده از تهاتر تا ۲.۵ میلیارد یورو در فاز توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) سرمایهگذاری خواهد شد.
به گفته وی بر اساس برنامهریزی 5 ساله این پروژه به بهرهبرداری میرسد، ترمینال فاز توسعه ای فرودگاه410 هزار متر مربع است که در آن یک برج به ارتفاع 100 متر ساخته میشود، همچنین در فاز توسعه فرودگاه امام دو باند پروازی و یک تاکسی وی موازی ساخته خواهد شد.
ساخت پل ارتباطی «هواپیمارو» بین اتوبان ساوه و قم جزو این پروژه است، با بهرهبرداری طرح توسعه فاز 2 فرودگاه امام با عنوان راهبردیترین پروژه عمرانی کشور، زیرساخت جابجایی 35 میلیون مسافر فراهم میشود.
به گفته مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اسفندماه سال 1403 کل عوامل پروازی از جمله سطوح پروازی، تجهیزات کمک ناوبری، روشنایی باند و... اجرا می شود. همزمان نیز به صورت مرحله به مرحله آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیماها، انبارهای لجستیکی و... پروژه احداث میشود.
وی با بیان اینکه منابع مالی مورد نیاز پروژه از محل تهاتری تامین می شود، اضافه کرد: کارهای اجرایی پروژه را قرارگاه خاتم الانبیا انجام می دهد و شرکت «هاکان» چین نیز موارد فنی، نظارت و تامین تجهیزات را بر عهده دارد؛ شرکت چینی ساخت فرودگاههای بزرگ چین از جمله «داکسینگ پکن» را در کارنامه کاری خود دارد.