مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هاب سوم پتروشیمی (چابهار) صادرات محور است گفت: 90 درصد محصولات پتروشیمی چابهار صادر خواهد شد .
ماندانا زنگنه خاطرنشان کرد: با راه اندازی این مجتمع تحولی شگرف در حوزه اقتصاد و اشتغال منطقه ایجاد خواهد شد که نزدیکی به بازارهای هدفی مثل چین و هند که از چوب و زغال سنگ متانول تولید میکنند، توجیه بسیار بالایی دارد.
زنگنه گفت: تکمیل همه فازهای هاب پتروشیمی چابهار، برای حدود 17 هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد میکند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری اظهار کرد: ظرفیت تولیدی این مجتمع در حدود 26 میلیون تن در سال پیش بینی شده است که از این میزان تولید، 23 میلیون تن صادراتی و مابقی محصولاتی است که به عنوان خوراک برای مجتمعهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی در نظر گرفته شده است و یا وارد بازارهای کشور میشود.
زنگنه تصریح کرد: شهرک پتروشیمی مکران در زمینی به وسعت هزار و 200 هکتار در دست ساخت است و 15 میلیارد دلار در یک دوره 10 ساله برای تکمیل و بهره برداری همه واحدهای پتروشیمی در این منطقه سرمایهگذاری میشود.
به گفته وی، در این شهرک ١٧ واحد صنایع بالادستی پتروشیمی و بیش از ٣٠ واحد صنایع پایین دستی، در سه مرحله پیش بینی شده و با استفاده از تجربیات پتروشیمی در ماهشهر و عسلویه، پتروشیمی مکران با دانش روز ساخته میشود و با تکمیل همه فازهای این هاب، برای حدود 17 هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد میشود.
زنگنه یکی از اهداف احداث این مجتمه را دسترسی به بازارهای هدف عنوان کرد و گفت: عمده بازارهای هدف پتروشیمی چین و هند است، فاصله چابهار به نسبت عسلویه و ماهشهر تا این کشورها، حدود هزار کیلومتر کوتاه تر است و این موضوع سهم قابل توجهی در هزینههای حمل و نقل را به خود اختصاص میدهد.