وزیر نیرو گفت: به مناسبت هفته دولت، 6 هزار و 666 پروژه صنعت آب و برق به بهره برداری می رسد یا عملیاتی اجرایی آن آغاز می شود.
به گزارش #ایران-اکسپو به نقل از ایرنا، رضا اردکانیان روز در حاشیه بازدید از واحدهای اول و دوم بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، افزود: این پروژه ها با اعتباری معادل هفت هزار و 200 میلیارد تومان،720 میلیون یورو و 100 میلیون دلار در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر نیرو یادآور شد: سه نیروگاه به ظرفیت 552 مگاوات در هفته دولت به بهره برداری می رسد و عملیات اجرایی بخش بخار سیکل ترکیبی علی آباد در گلستان نیز با ظرفیت 160 مگاوات آغاز خواهد شد.
وی افزود:در این هفته 11 پروژه انرژی تچدیدپذیر به ظرفیت 154 مگاوات در 6 استان کشور آغاز می شود.
وزیر نیرو گفت: در بخش آب، علاوه بر بهره گیری از سد ازگله، از پنج پروژه آبرسانی برای 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشور آغاز می شود.
به گفته اردکانیان، به مناسبت هفته دولت، در 12 استان و 18 شهر کشور، سیستم استفاده از آب شرب به بهره برداری می رسد و در پنج شهر دیگر آغاز می شود.
وی از افتتاح 15 طرح فاضلاب و شبکه جمع آوری خبر داد و افزود: 6 پروژه فاضلاب شهری نیز در 5 استان در هفته دولت آغاز می شود.
وزیر نیرو گفت: در زمینه تامین آب شرب با کیفیت برای روستاها نیز از مجتمع های آبرسانی برای 796 روستا بهره برداری می شود.
اردکانیان با اشاره به اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، گفت: با این حال، مشاهده می شود که آهنگ توسعه کشور تداوم دارد و این آهنگ سرعت خواهد گرفت.
وی گفت: در سال پیش رو، مردم ما نه فقط مصرف کننده که تولیدکننده هم خواهند بود و برای تابستان سال آینده سه تا چهار هزار مگاوات با کمک مردم صرفه جویی خواهیم داشت.
اردکانیان اظهار داشت: برنامه های مفصل برای مدیریت مصرف آب و برق تدارک دیده شده و نتیجه آن، این خواهد بود که جامعه ما به جامعه ای خوش مصرف تر تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه از دو هفته پیش در کشور خاموشی ها به صفر رسیده است،گفت: تا زمان اوج مصرف سال آینده، چهار تا پنج هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به مدار خواهد آمد.
دومین واحد بخش بخار نیروگاه پرند به ظرفیت ١٦٠ مگاوات بیست و هفتم تیرماه امسال به بهره برداری رسید و امروز با حضور وزیر نیرو بهره برداری تجاری از آن آغاز شد.
نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مشتمل بر 2 بخش گازی و بخاری است؛ بخش گازی با ظرفیت اسمی ٩٥٤ مگاوات ١٢ سال پیش وارد مدار شد و بعد از اینکه بابت تهاتر بدهی های وزارت نیرو، به مپنا واگذار شد، ساخت بخش بخار این نیروگاه نیز در دستور کار قرار گرفت.
این نیروگاه شانزدهم مردادماه به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.
بخش بخار این نیروگاه مشتمل بر سه واحد بخار 160 مگاواتی در مجموع به ظرفیت 480 مگاوات است که پیش از این، واحد نخست وارد مدار شده بود.
در ساخت دومین واحد از بخش بخار نیروگاه پرند، ٦ واحد بویلر بازیاب حرارتی، سیستم خنک کننده ، پست 400 کیلوولت و 3.5 کیلومتر خط انتقال 400 کیلوولت بکار گرفته شد که کل تجهیزات اصلی نیروگاه توسط گروه مپنا و بیش از 90 درصد سایر تجهیزات نیز توسط تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است.
بر اساس گزارش مپنا، واحد اول بخار نیروگاه پرند در آبان ماه به شبکه سراسری متصل شد و واحد سوم نیز تا پایان امسال وارد مدار می شود.
هزینه ساخت این سه واحد ٤٢٠ میلیون یورو و مدت زمان اجرای پروژه ٤٩ ماه (٣٧ ماه ساخت و ١٢ ماه دوره تضمین) اعلام شده است.
با بهره برداری از واحد سوم نیروگاه، حجمی معادل یک میلیارد و ١٠٠ میلیون مترمکعب گاز یا معادل یک میلیارد و ١٠٠ میلیون لیتر گازوئیل در سال صرفه جویی می شود و بدون مصرف این مقدار سوخت، ٤٨٠ مگاوات برق به شبکه سراسری کشور اضافه می شود.
با تکمیل پروژه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، برق تولیدی این بخش در زمان اوج مصرف برق در سال 98 به شبکه سراسری وارد می شود و کمک قابل توجهی به حفظ و پایداری شبکه سراسری کشور می کند.
اکنون حدود 160 واحد گازی بزرگ (با ظرفیت تولید حدود 160 مگاوات) در سیکل باز و با بازدهی حدود 30 درصد در مدار تولید قراردارد که با تبدیل این واحدها به سیکل ترکیبی، بازدهی به 50 درصد افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه با تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی اثرات گازهای گلخانه ای به شدت کاهش می یابد.
انتهای پیام/