info@irantsn.com English | فارسی

هدف چشم انداز اکسپوی 2030عربستان چیست؟

شنبه 11 آذر 1402 / 234

هدف چشم انداز اکسپوی 2030عربستان چیست؟

عربستان پس از شکست دادن کره جنوبی و ایتالیا، میزبان نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۲۰۳۰ خواهد بود که  سرمایه ۷.۸  میلیارد دلاری را برای برپایی این نمایشگاه در نظرگرفته است.

بر اساس این گزارش ؛ «نمایشگاه جهانی» که به‌عنوان «نمایشگاه سرگرمی» یا «اکسپو» نیز شناخته می‌شود، نمایشگاه جهانی بزرگی است که برای نمایش دستاوردهای کشورها طراحی شده‌است و هر چند سال یکبار در کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود.

اعضای دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌های اکسپو که مقر آن در پاریس است، ریاض را با اکثریت 119 رأی از 165 رأی در جریان نشست پشت درهای بسته در حومه شهر ایسی ـ له ـ مولینو انتخاب کردند.

ایران هم در کنار بسیاری از کشور‌ها از واگذاری میزبانی اکسپو به ریاض حمایت کرده بود. کسب میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ برای ریاض، نه تنها امکان بی نظیری برای معرفی جهانی عربستان سعودی است بلکه فرصت بزرگی برای جذب گردشگران و درآمدزایی است.

کره جنوبی، ایتالیا و عربستان سعودی به دنبال فرصتی برای نمایش نوآوری‌ها، دستاوردها و برنامه فرهنگی کشورشان با یکدیگر رقابت کردند و برنامه هر یک از سه نامزد نهایی قبل از رای‌گیری مجمع عمومی ارائه شد.

شهردار بوسان، دومین شهر بزرگ کره جنوبی، پارک هئونگ جو  پیشنهاد شهر «تغییر جهان ما، حرکت به سوی آینده‌ای بهتر» را راهی برای پاسخگویی متقابل به حمایت جهانی در طول بهبودی پس از جنگ کره توصیف کرد. بوسان در رقابت برای فرصت میزبانی نمایشگاه در سال ۲۰۳۰ در برابر عربستان سعودی قرار گرفت.

عربستان سعودی نیز ۷.۸ میلیارد دلار برای حمایت از خود اختصاص داد و پروژه‌ای با نام «عصر تغییر: با هم برای فردای آینده‌نگر» را ارائه کرد و ریاض متعهد شد که در میزبانی نمایشگاه‌های سازگار با محیط زیست پیشگام شود و در صورت برگزاری اکسپوی ۲۰۳۰، در تلاش برای دستیابی به انتشار کربن صفر باشد.

به گفته شهردار رم، روبرتو گوالتیری، به‌عنوان تنها پایتخت اتحادیه اروپا که برای نمایشگاه ۲۰۳۰ انتخاب شد، پیشنهاد ۶ میلیارد دلاری شهر ابدی با موضوع «مردم و سرزمین‌ها: بازسازی، شمول و نوآوری» را پیشنهاد کرده است.اما دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌ها (BIE) اعلام کرد که عربستان سعودی در مناقصه میزبانی نمایشگاه جهانی ۲۰۳۰ در ریاض برنده شد و در صد و هفتاد و سومین مجمع عمومی کشورهای عضو دفتر بین‌المللی نمایشگاه‌ها، در دور اول با کسب ۱۱۹ رای پیروز شد. کره جنوبی با ۲۹ رای دوم شد و ایتالیا نیز ۱۷ رای ثبت کرد.

همچنین سعودی‌ها پیش بینی کرده اند اکسپو ریاض ۲۰۳۰ در مکانی به مساحت یک میلیون مترمربع برپا شود و  حدود ۴۰ میلیون بازدیدکننده  خواهد داشت و ۲۲۶ کشور و سازمان بین المللی در آن حاضر باشند.

 در طرح سعودی پیش بینی شده درآمد ۱.۵۳ میلیارد دلاری از اکسپو ۲۰۳۰ به دست آید که اندکی بیش از هزینه راه اندازی خواهد بود. درآمد فروش بلیط هم بیش از ۸۹۴ میلیون دلار پیش بینی شده است.

تاریخ پیشنهاد سعودی‌ها برای برگزاری اکسپو ریاض در فاصله ۱ اکتبر ۲۰۳۰ تا ۳۱ مارس ۲۰۳۱ (۹ مهر ۱۴۰۹ تا ۱۱ فروردین ۱۴۱۰) است که بهترین زمان از لحاظ آب و هوایی در این پایتخت است. ماه رمضان نیز در این مدت خواهد بود.

همچنین گفته شده  محل برگزاری نمایشگاه بزرگ اکسپو در جایی در نزدیکی فرودگاه بین المللی ملک سلمان در ریاض برپا خواهد شد و نقش مهمی در رونق گردشگری این کشور خواهد داشت. تا آن زمان طرح‌هایی مثل شهر جدید نیوم، منطقه گردشگری الدرعیه و دریای سرخ و پروژه‌های القدیه، باغ ملک سلمان، ریاض آرت، امالا و مسیر ورزشی نیز تکمیل خواهند شد.

مدیر دفتر بین المللی نمایشگاه‌ها قبلا گفته بود نمایشگاه اکسپو اجازه می‌دهد خود را به جهان اظهار کنید. همزمان به محلی برای نمایش کار مهندسان معماری تبدیل شده است.
به عنوان مثال، برج ایفل در پاریس به مناسبت برگزاری اکسپو ۱۸۸۹ و "اتومیوم" در بروکسل به مناسبت میزبانی "اکسپو ۱۹۵۸" و "سوزن فضایی" در سیاتل، امریکا به مناسبت میزبانی "اکسپو ۱۹۶۲" ساخته شدند.
اکسپو قبلی در دبی برگزار شد.

اکسپو ۲۰۲۰ در دبی ۲۴ میلیون بازدید کننده داشت. اکسپو ۲۰۲۵ هم قرار است در شهر اوزاکای ژاپن برگزار شود.

اکسپو هر ۵ سال یک بار و به مدت ۶ ماه برگزار می‌شود. کشور‌های مختلف در محل اکسپو، غرفه‌هایی برای نمایش توانمندی ها، جاذبه ها، دارایی‌ها و زیبایی‌های خود می‌سازند. اولین دوره اکسپو در سال ۱۸۵۱ در لندن برگزار شد.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی، از نتیجه آراء استقبال کرد و آن را "نشان‌دهنده اعتماد جامعه بین‌المللی" به آنچه عربستان باید ارائه دهد، خواند.

وی گفت: ما متعهد هستیم که انتظارات را برآورده کنیم و نمایشگاه فوق‌العاده‌ای برگزار کنیم.

وزیر امور خارجه این کشور گفته است: «تیم فوق‌العاده‌ای از وزیران داشتیم که در سراسر جهان می‌رفتند و همتایان خود را به شیوه‌ای بسیار بسیار فعال درگیر می‌کردند تا بفهمند چه انتظاراتی دارند، به دنبال چه چیزی هستند و برای جلب اعتماد آنها چه چیزی باید ارائه دهیم.»

برنامه‌های عربستان برای این نمایشگاه، شامل یک شبکه بزرگ حمل‌ونقل عمومی و یک فضای نوگرا و دایره‌شکل با پارک‌های عمومی، امکانات بازی‌های الکترونیکی، استیج‌های بزرگ اجرا و مکان‌های ورزشی است.

این پروژه همچنین شامل برنامه‌هایی برای تمرکز روی "شتاب‌دادن به نوآوری‌ها" برای حفظ اکوسیستم‌های طبیعی است.

عربستان سعودی امیدوار است اکسپو2030، 40 میلیون بازدیدکننده را به پایتخت این کشور بکشاند.

خبرگزاری‌های رسمی عربستان به نقل از شاهزاده سعودی نوشته‌اند که این میزبانی بر نقش تاثیرگذار و پیشرو عربستان و جلب اعتماد بین‌المللی تاکید می‌کند. عربستان در سالی قرار است میزبان اکسپو باشد که پایان برنامه جاه‌طلبانه و چشم‌انداز ۲۰۳۰  این کشور است و این شانس را به عربستان می‌دهد که برنامه تنوع‌بخشی اقتصادی خود را در کانون توجه جهانی قرار دهد.

نیویورک تایمز نوشته است: پیروزی محمد بن سلمان برای گرفتن حق میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ همچنین نشان می‌دهد که چگونه یک بار دیگر، او توانسته است از قدرت، پول و نفوذ پادشاهی خود برای غلبه بر تلاش‌هایی، که به منظور منزوی کردن عربستان سعودی به خاطر نگرانی‌های حقوق بشری انجام شده است، استفاده کند. بن سلمان سعی دارد عربستان را به عنوان مقصد اصلی تجارت و گردشگری معرفی کند.

کریستین دیوان ـ محقق ارشد در مؤسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن ـ به نیویورک تایمز گفته است: اکسپو جذابیت زیادی برای رهبری عربستان سعودی دارد. 

سعودی‌ها مصمم هستند در سال ۲۰۳۰ یک مهمانی بزرگ برگزار کنند تا موفقیت «چشم‌انداز ۲۰۳۰» را نشان دهند. هدف این چشم‌انداز آن است که عربستان از وابستگی به نفت خارج شود.

منبع: پایگاه خبری ایران اکسپو

  • #-عربستان
  • #-اکسپوی-جهانی
  • #-اکسپو-2030
  • #-نمایشگاه-بزرگ-اکسپو
  • #-اکسپو-ریاض
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN