info@irantsn.com English | فارسی
امیر نعمتی لیمائی

نمایشگاه ­­های بین­ المللی، ابزار توسعه صادرات

شنبه 21 مهر 1397 / 6007

نمایشگاه ­­های بین­ المللی، ابزار توسعه صادرات

پژوهشگران علوم اقتصادی برپایی نمایشگاه­ ها را از جمله عوامل رونق اقتصاد و به­ ویژه عاملی موثر در توسعه صادرات می­ دانند. به تعبیر دیگر، به باور نخبگان فکری عرصه­های تولید و تجارت، نمایشگاه­ های بین ­المللی چونان شاهراهی  به شمار می آیند که از طریق آن­ ها می ­توان ضمن معرفی کالاهای تولیدی و انتقال فناوری توسعه صادرات را نیز شتابی دوچندان بخشید. درحقیقت، داده های اطلاعاتی آشکار کرده اند که نمایشگاه‌ها از جمله ابزارهای موثر در تبلیغ هدفمند، بازاریابی پایدار و توسعه فروش محسوب می شوند و جدا از محتوای تخصصی، مکان برگزاری و مشخصه های فیزیکی، هدف هر یک از آن ها، معرفی و ایجاد بستر مناسب برای شناساندن کالا یا خدمات مشخص از طرف تولیدکننده ‌یا عرضه‌کننده به مصرف‌کننده و خریدار و همچنین انجام فرآیند خرید و فروش به صورت مستقیم و یا با عقد قرارداد است.

گفتنی است، اهمیت نقش نمایشگاه­های بین­المللی در دنیای کنونی به طور کامل به اثبات رسیده است، در غیر این صورت سالیانه صدها نمایشگاه بین­المللی با عناوین و مضامین گوناگون در کشورهای مختلف جهان و به­ویژه کشورهای توانمند اقتصادی چون کشورهای اروپای غربی، ایالت متحده آمریکا؛ ژاپن، کره جنوبی، چین و ... برگزار نمی­‌شد. به عنوان شاهدی بر درستی این مدعا می­ توان به آمار ارائه شده از سوی  انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی استناد نمود که برابر با آن در سال 2011 میلادی 1197 نمایشگاه بین­المللی با موضوعات مختلف در فضاهای سرپوشیده با وسعت 32600000 متر مربع برگزار گردیده و البته در قیاس با سال 2006 میلادی به طور متوسط سالیانه 3/2% بر مساحت نمایشگاه­ها افزوده شده است.

افزون بر این شایسته یادآوری است که نتایج حاصل از یک نظرسنجی از مدیران شرکت­ های آلمانی در سال 2004 میلادی آشکار ساخت که آنان حضور در نمایشگاه را بهترین روش برای جذب مشتری و توسعه فروش پنداشته و دیگر شیوه­های تبلیغاتی چون تبلیغات رسانه ای، ارائه خدمات اسپانسری، بهره جستن از اینترنت و فضای مجازی و ... را دارای اهمیت کمتری نسبت به نمایشگاه دانسته اند.

این مهم در ایالات متحده آمریکا نیز بدین منوال بوده و شرکت های بزرگ آمریکایی بیشترین بخش از بودجه تبلیغات خویش را(حدود 15% ) صرف مشارکت در نمایشگاه ها می نمایند. در واقع،  نمایشگاه امروزه صنعتی است که وجودش به طور خاص به هیچ صنعتی وابستگی ندارد، اما تمامی صنایع برای رونق فروش و توسعه صادرات خویش بدان وابسته بوده و  ناگزیر از حضور در نمایشگاه هستند.

با توجه به موارد فوق­الذکر ناگفته پیدا است که برپایی نمایشگاه های بین المللی با موضوعات مختلف در جمهوری اسلامی ایران اهمیت دوچندان دارد و عطف توجه دولت به این مهم امری شایسته و ضروری خواهد بود،  به خصوص آن که در شرایط کنونی، دشمنان با برقراری تحریم های گسترده تلاش دارند ایران را با چالش های اقتصادی روبرو سازند. بی گمان در این نبرد اقتصادی، عنایت ویژه به برپایی نمایشگاه های بین المللی از سوی دولت و همچنین انجام حمایت و پشتیبانی لازم از شرکت های ایرانی جهت مشارکت در نمایشگاه های بین المللی داخلی و خارجی می تواند همراه با توسعه صادرات، کاهش مخاطرات احتمالی در اقتصاد ایران را باعث شود.

انتهای پیام/

 


  • #-صادرات
  • #-توسعه-صادرات
  • #-نمایشگاه
  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN