info@irantsn.com English | فارسی
*امیر نعمتی لیمائی

نسخه کشور برای توسعه صادرات

چهارشنبه 9 آبان 1397 / 4598

نسخه کشور برای توسعه صادرات

روند حاکم بر مراودات اقتصادی و بازرگانی در جهان امروز به گونه­ای است که تولیدکنندگان و صاحبان برندهای مطرح و معتبر دنیا برای دوری گزینی از رکود، سکون و شکست در عرصه رقابت اقتصادی، عطف توجه خویش را هدفمندانه در جهت پیدا کردن بازارهای جدید و به تبع آن توسعه روزافزون صادرات معطوف داشته­ و از این رهگذر به اقدامات متعددی چون افزایش کیفیت محصول، کاهش بهای فرآورده، ارتقای خدمات پس از فروش، نوآوری در بسته­بندی محصول­، ایجاد کارخانه­های تولیدی جدید در بازارهای هدف و ... رو آورده اند.

با وجود این، روند تکاملی توسعه صنعتی- تجاری و پیشرفت سریع در عرصه علم و فناوری در سده کنونی تاثیر افزونی در نحوه زندگی و رشد اقتصادی به جای گذاشته است و از رهگذر این دگرگونی ها و تحولات، گستردگی ارتباط ملت‌ها با یکدیگر، اجتناب از اقتصاد بسته، توسعه صادرات و ... اجتناب‌ناپذیر شده است.

 این مهم موجب شده، تنها شرکت های تولیدکننده به توسعه صادرات نیاندیشند بلکه دولت‌ها نیز به منظور توسعه اقتصادی کشور ناگزیر از اصلاح ساختارهای اقتصادی شده وعنایت افزونی را به توسعه صادرات مبذول دارند.

 به عبارتی دیگر، دولت ها توسعه صادرات را شایسته ترین و بهترین راه عبور از مشکلات اقتصادی خود پنداشته و بر این اساس توسعه صادرات را عامل مهمی برای توسعه اقتصادی کشور معرفی می دارند، امری که مورد تایید و تصدیق عام اندیشمندان و دانشمندان علوم اقتصادی نیز قرار دارد.  زیرا آنچه آشکار است، دستیابی به بازارهای خارجی امکان بهره وری از ظرفیت کامل و تولید به مقیاس اقتصادی را تدارک دیده که از جمله پیامدهای مثبت آن کاهش هزینه تولید و تامین منافع مصرف‌کننده داخلی خواهد بود.

با توجه به موارد فوق­الذکر مشخص است که این مهم در جمهوری اسلامی ایران نیز واجد اهمیت دوچندان است و الزام توجه به آن از سوی دولت نیازمند هیچگونه بازگویی نیست، به خصوص آن که در شرایط کنونی، دشمنان با برقراری تحریم های گسترده تلاش دارند ایران را با چالش های اقتصادی روبرو سازند.

بی گمان در این نبرد اقتصادی، عنایت ویژه دولت و همچنین انجام حمایت لازم از شرکت های ایرانی در جهت توسعه صادرات می ضمن دارا بودن اهمیت استراتژیک اقتصادی، می تواند موجبات کاهش مخاطرات احتمالی در اقتصاد ایران و همچنین اسباب برون رفت ار اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت را تدارک بیند.

 شایسته یادآوری است، پشتیبانی های دولت می تواند به طرق مختلف برای صادرکنندگان انجام پذیرد که از آن جمله به ارائه معافیت ها و مشوق های مالیاتی، افزایش و تسهیل دسترسی به خدمات و تسهیلات بانکی، کمک به برگزاری نمایشگاه ها و یا حضور شرکت های ایرانی در نمایشگاه های بین المللی، انجام پژوهش های کاربردی در جهت بازاریابی هدفمند و پایدار و ... اشاره داشت.


 

 


  • #-یادداشت
  • #-توسعه-صادرات
  • #-برندسازی
  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN