info@irantsn.com English | فارسی

فرزین: نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمت خواهد شد

دوشنبه 1 اسفند 1401 / 619

فرزین: نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمت خواهد شد

«محمدرضا فرزین» رئیس‌کل بانک مرکزی امروز اعلام کرد: نرخ فعلی دلار که در بازار وجود دارد مورد قبول بانک مرکزی نیست.

وی تصریح کرد: قصد داریم در مرکز مبادله ارز و طلای ایران کلیه نیازهای واقعی مردم به ارز را تأمین کنیم و نرخی که در این مرکز شکل می‌گیرد نرخ مرجع برای قیمت‌گذاری است.

رئیس‌کل بانک مرکزی اضافه کرد: نرخی که در این مرکز شکل می‌گیرد براساس منابع و مصارف ارزی و متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان خواهد بود. تلاش ما این است که این نرخ یک نرخ مناسب خارج از انتظارات و حباب باشد و عرضه‌کنندگان از این منابع ارزی استفاده کنند.

*نرخ مرکز مبادله ارز و طلا مرجع قیمت‌گذاری خواهد شد

وی افزود: طی ماه‌های اخیر بانک مرکزی تلاش کرده است ارز لازم برای تمامی نیازهای واقعی کشور را به‌اندازه کافی تأمین کند، بر این اساس در سال جاری، ارزی که در سامانه نیما برای واردات تمامی کالاهای مورد نیاز کشور تأمین شده، به‌میزان 48درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است؛ این در حالی است که نرخ آن در این مدت صرفاً 17 درصد رشد داشته است.

فرزین با ابراز اینکه "با توجه به نیاز مردم به اسکناس ارز، در 600 صرافی و 150 شعبه بانکی تلاش کرده‌ایم تمام نیاز مردم به اسکناس ارز را نیز تأمین نماییم" اضافه کرد: همان‌طور که قبل از این اعلام شده بود قرار است مرکز جدیدی با عنوان «مرکز مبادله ارز و طلا» را راه‌اندازی کنیم که دلیل این امر نیز این است که قصد داریم در این مرکز تمامی نیازهای واقعی مردم به ارز را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه "متأسفانه نرخ کنونی در بازار به‌دلیل مسائل انتظاراتی، نرخ مورد قبول ما در بانک مرکزی نیست" گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف و اعلام می‌شود نرخ مبنا و مرجع قیمت‌گذاری در بازار خواهد شد.

وی افزود: به همین دلیل تلاش کرده‌ایم مرکز مبادله ارز و طلا را راه‌اندازی کنیم که بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، فردا ساعت 11 شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود، البته ساختمان جدیدی نیز برای آن خریداری شده است و قبل از عید به این مکان منتقل می‌شود لیکن اکنون به‌صورت موقت در بازار متشکل ارزی شروع به فعالیت خواهد کرد.

فرزین با اعلام اینکه "در مرکز مبادله ارز و طلا تالار حواله را راه‌اندازی خواهیم کرد" گفت: در تالار حواله، بخشی از فروش ارز صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی، ارز آنها در مرکز مبادله عرضه خواهد شد و به نیازهای مختلف اختصاص می‌یابد.

*ادامه تخصیص ارز 28هزار و 500 تومانی به کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی

وی در خصوص نرخ بازار مبادله ارز و طلا نیز گفت: نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا شکل می‌گیرد بر اساس منابع و مصارف ارزی و متغیرهای بنیادین اقتصاد کلان خواهد بود و تلاش می‌کنیم این نرخ قطعاً مناسب و خارج از انتظارات و حباب باشد که بر این اساس هم عرضه‌کننده و هم متقاضی از منابع ارزی کشور استفاده نمایند.

وی خاطرنشان کرد: ما همچنان تأمین ارز کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی و سایر نیازهای قبلی را با نرخ 28 هزار و 500 تومان ادامه خواهیم داد و ارز آنها را از محل فروش نفت و میعانات نفتی و گازی تأمین می‌کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی در خصوص تأمین ارز به‌صورت اسکناس برای مصارف خدماتی نیز گفت: همان‌طور که قبلاً نیز تأکید کرده‌ایم باید روش تأمین ارز سرفصل خدمات کمی متفاوت شود و در این مدت تلاش بسیار خوبی در بانک مرکزی انجام شد که 68 قلم نیاز خدماتی شناسایی شد که ارز مورد نیاز این دسته از جمله ارز مسافرتی، پزشکی، دانشجویی در این مرکز باید تأمین شود.

وی توضیح داد: برای تأمین ارز خدماتی، سامانه‌هایی طراحی شده است که مردم می‌توانند با مراجعه به آنها نیازهای ارزی خود را ثبت کنند که در ادامه مستندات آنها توسط نهادهای ذی‌ربط بررسی می‌شود، به‌عنوان مثال برای ارز دانشجویی توسط وزارت علوم و برای پزشکی، توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدارک لازم بررسی می‌شود که در صورت تأیید، ارز آنها توسط بانک مرکزی تأمین خواهد شد و بانک مرکزی تمام نیازهای واقعی ارزی مردم را در این سامانه تأمین خواهد کرد.

فرزین با ابراز اینکه "در شرایط کنونی بانک مرکزی تلاش خواهد کرد از تمامی تجربیات و آموزه‌های گذشته کشور در حوزه ارز استفاده کند" تأکید کرد: استفاده از تجارب گذشته به‌منظور به حداقل رساندن نوسانات ارزی است و ان‌شاءالله شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

  • #-دلار
  • #-نرخ-ارز
  • #-طلا
  • #-سکه
  • #-بانک-مرکزی
  • #-اقتصاد
  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN