مسئول گمرک شاهرود گفت: ۲۶ هزار و ۷۰۹ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون و ۳۳ هزار و ۶۰۴ دلار از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون از این شهرستان صادر شد.
علیرضا رحیمی افزود: این میزان صادرات به کشورهای کویت، ترکیه، سوریه، ترکمنستان، افغانستان، عمان، عراق و امارات انجام شد.
وی با بیان اینکه ارزش کالاهای صادراتی شهرستان شاهرود ۱۹ درصد از کل صادرات استان سمنان است، ابراز کرد: شرکتهای صنعتی سیمان شاهرود، زغالسنگ البرز شرقی، طب پلاستیک و سیم و کابل مغان بیشترین حجم کالاهای صادراتی خود را از این دفتر در شاهرود ثبت و صادر کردند.
مسئول گمرک شاهرود افزود: تولیداتی مانند تراورس بتنی، مواد اولیه سیمان، سیم و کابل، شیر خشک صنعتی، کره حیوانی، ظروف پلاستیکی، محصولات پلی پروپیلن، کنسانتره زغالسنگ در شاهرود ثبت شد و بیشترین صادرات را به خود اختصاص دادهاند.
رحیمی با بیان اینکه محصولات کشاورزی این شهرستان مانند زردآلو، انگور، سیبدرختی، سیبزمینی و گوجهفرنگی از جمله تولیدات گیاهی و باغی هستند که با کارتهای بازرگانی بخش خصوصی از مرزهای کشور صادر میشوند، گفت: امکان پیگیری صادرات محصولات کشاورزی و باغی از طریق گمرک شهرستان شاهرود وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حجم کالاهای صادراتی از این شهرستان با حمل و نقل جادهای و ریلی انجام میشود، افزود: با وجود فرودگاه بینالمللی شهدای شاهرود میتوان این کالاها را از طریق مرز هوایی صادر کرد.
یکهزار و ۴۱۴ واحد تولیدی در شهرستان شاهرود شامل یکهزار و هفت واحد در حوزه جهاد کشاورزی، ۲۱۹ واحد در حوزه صنعت، معدن و تجارت و ۱۸۸ واحد نیز زیر نظر میراث فرهنگی، گرشگری و صنایع دستی فعال هستند.
استان سمنان با یکهزار و ۹۰۰ واحد صنعتی و معدنی و اشتغالزایی برای ۶۰ هزار نفر به عنوان گلوگاه مهم اقتصادی کشور محسوب میشود.
بخش صنعت و معدن ۳۴ درصد از اشتغال استان سمنان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.