info@irantsn.com English | فارسی

صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری سامانه‌های نوین آبیاری

پنج شنبه 10 خرداد 1403 / 109

صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری سامانه‌های نوین آبیاری

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته نسبت به سال‌های قبل، صادرات در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری، لوله و مشتقات آن دو برابر بوده است و نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار صادرات به ۱۹ کشور جهان انجام شده است.

فریبرز عباسی در حاشیه بازدید از اولین نمایشگاه تخصصی گلخانه و کشت گلخانه‌ای تجهیزات و صنایع وابسته که از شامگاه ۹ خرداد در نمایشگاه بین‌المللی مشهد آغاز به کار کرد و در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: در کشور حدود ۲۵ هزار هکتار توسعه کشت‌های گلخانه‌ای داشته‌ایم. یکی از برنامه‌ها و رویکردهای وزارت جهادکشاورزی توسعه کشت‌های گلخانه‌ای بوده است و بحمدلله در این امر موفق عمل کرده است.

وی بیان کرد: کشت‌های گلخانه‌ای مزیت‌های بسیاری همچون کاهش مصرف آب، ارتقای بهره‌وری و .. دارند. به همین دلایل الزاماتی در برنامه‌های بالادستی برای ارتقای بهره‌وری وجود دارد. یکی از راهکارهای آن ارتقا و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است که در دستور کار قرار گرفته است.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: این توسعه در سال‌های اخیر باعث شده است که تاکید بر انتقال کشت مخصوصا انتقال سبزی و صیفی‌جات به محیط‌های گلخانه‌ای در برنامه‌ها قرار گیرد و مورد توجه واقع شود. یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه موضوع اعتبارات است. رشد قابل توجه در زمینه دانش فنی و تکنولوژی که از چالش‌های سال‌های گذشته بوده است، امروز به گونه‌ای است که بسیاری از عوامل کشت گلخانه‌ای که در سال‌های گذشته وارد می‌شده است، اکنون به همت شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت‌گرایان به تولید رسیده است و در این زمینه خودکفا شده‌ایم. بنابراین امیدواریم که در زمینه اعتبارات هم در سال‌های آینده پیشرفت خوبی داشته باشیم و باتوجه به حمایت‌های دولت بتوانیم اعتبارات و بودجه خوبی برای این کار دریافت کنیم.

کشت گلخانه‌ای صنعت پر هزینه‌ای است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اگر حمایت‌های دولتی افزایش یابد، بهره‌برداران ایرانی که اغلب افرادی کم‌بضاعت هستند، می‌توانند درآمد بهتری کسب کنند، زیرا کشت گلخانه‌ای صنعت پر هزینه‌ای است که امروزه نیازمند حمایت‌های بیشتر دولتی است. دومین موضوع استفاده از گلخانه‌های کوچک مقیاس است، زیرا امروزه بهره‌بردارانی وجود دارند که در روستاهای کوچک هستند و نیازمند حمایت‌های متعددی هستند تا بتوانند کار خود را گسترش دهند و اشتغال‌زایی و تولید مناسبی را انجام دهند.

عباسی در خصوص افق کشت‌های گلخانه‌ای در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: در برنامه ۱۰ ساله‌ای که در گذشته توسط وزارت جهادکشاورزی و معاونت باغبانی تهیه شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با مقدار ۴۶ هزار هکتار در کشور بوده است و اکنون به عدد ۲۵ هزار هکتار در کشور رسیده‌ایم. بخشی از این هدف‌گذاری به دلیل تامین منابع اعتباری تحقق نیافته است که نیازمند توجه بیشتری از سمت نهادهای دولتی است. 

وی در خصوص آخرین وضعیت توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: اکنون حدود ۳ میلیون هکتار توسعه سامانه داریم و حدود ۲.۶ میلیون هکتار پتانسیل توسعه در آینده را داریم. در برنامه هفتم توسعه سالانه ۳۵۰ هزار هکتار پیش‌بینی شده است و اگر منابع مالی این امر تامین شود، باتوجه به ظرفیت‌های خوبی که در کشور داریم، امکان توسعه سالانه حدود ۴۰۰ هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در کشور را داریم. سال‌های گذشته به دلیل کاهش اعتبارات نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم. بنابراین امیدوار هستیم که مشارکت‌های جدیدی از سمت دستگاه‌های حاکمیتی شامل جهاد کشاورزی شود و با امید به شعار سال رهبری که جهش تولید با مشارکت مردم است، بتوانیم اقدامات خوبی را رقم بزنیم. ظرفیت‌های کشور شامل ۹۰۰ پیمانکار، ۳۵۰ مشاور، ۳۰۰ تولیدکننده قوی و .. است که پتانسیل سرمایه‌گذاری را دارد.

برگزاری نمایشگاه‌ها، یکی از راه‌های صادرات است

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: با توجه به اینکه ظرفیت‌های بسیار زیاد و بیش از نیاز در کشور در این حوزه وجود دارد، برخی از این ظرفیت‌ها در حوزه صادرات به کار گرفته شده‌اند. یکی از راه‌های صادرات، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف است که در آن محصولات معرفی می‌شوند و ظرفیت‌ها به نحو احسنت ارائه می‌شوند. لذا از تمامی پیمانکاران، مشاوران و افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، دعوت می‌کنیم که در این نمایشگاه‌ها حاضر شوند و محصولات و خلاقیت‌های خود را به نمایش بگذارند تا بازدیدکننده‌های خارجی با این پتانسیل‌ها آشنا شوند و صادرات مطلوبی صورت گیرد.

وی بیان کرد: در معاونت آب و خاک، کمیته صادرات لوازم و تجهیزات آبیاری راه انداخته‌ایم و با این کار توانسته‌ایم مشکلات و چالش‌های این موضوع را شناسایی کنیم و با مسئولین ذی‌ربط جلساتی برگزار کرده‌ایم تا بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم.

صادرات سامانه‌های نوین آبیاری  به ۱۹ کشور 

عباسی ادامه داد: بر اساس آمار رسمی که از گمرک به دست آورده‌ایم، سال گذشته نسبت به سال‌های قبل، صادرات در حوزه سامانه‌های نوین آبیاری، لوله و مشتقات آن دو برابر بوده است و نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است که به ۱۹ کشور جهان و بخش عظیمی از آن به کشور عراق صادر شده است. 

وی افزود: براساس گزارش‌ها و منابع داخلی و خارجی این امر تبیین شده است که سامانه‌های نوین آبیاری در افزایش راندمان آبیاری حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در افزایش عملکرد حداقل ۳۰ درصد، و ارتقای بهره‌وری ۳۰ تا ۴۰ درصد تاثیرگذار است. همچنین توسعه سامانه‌های آبیاری یکی از روش‌های امنیت غذایی در کشور و دنیا محسوب می‌شود. 

وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته در ایران با اینکه مصرف آب در حوزه کشاورزی کمتر شده است، اما تولیدات کشاورزی در این حوزه کم نشده، بلکه افزایش هم یافته است. این موفقیت حاصل  توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است که در کشاورزی و امنیت غذایی تاثیر مطلوبی داشته است و استان خراسان رضوی هم در این زمینه پیشرو است و مطلوب واقع شده است. 

کاهش استفاده از کودها و سموم شیمیایی از مزایای سامانه‌های نوین آبیاری است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در کیفیت تولیدات تاثیری نداشته است، زیرا در کشور بازرسان فنی وجود دارند که آزمایشات گوناگونی بر روی تولیدات انجام داده و کیفیت آنها را تایید می‌کنند. یکی از مزایای غیرقابل انکار سامانه‌های نوین آبیاری کاهش استفاده از کودها و سموم شیمیایی است. همین امر باعث شده کیفیت محصولات تولیدات کشاورزی افزایش یابد. هم چنین طی بررسی‌های انجام شده در زمینه کیفیت لوازم و تجهیزات مشکلی بیان نشده است.


  • #-صادرات-ایران-اکسپو-تجارت


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN