به طور متوسط سالانه حدود ۴ میلیون تن محصول کشاورزی در کل کشور تولید می شود که استان تهران از این میزان صادراتی به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان سهم دارد.
کریم ذوالفقاری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در نشستی در باب نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران، با حضور صادرکنندگان، زراعت کاران و بخشی از فعالان این حوزه اظهار کرد: بخش خصوصی گله مندیهایی به نهاد های دولتی دارند که بیشتر این انتقادات به حق است و سعی داریم با همراهی بخش خصوص و دولتی موانع را یک به یک رفع و برای پیش برد اهداف گام برداریم.
ذوالفقاری ادامه داد: در سال های اخیر دولت خواهان انجام اقدامات تحول بخش بود اما پس از گذر زمان اندکی شرایط و جو کشور با نوسان و چالش هایی غیر قابل پیش بینی رو به رو شد که نوسان شرایط، پیش برد و دست رسی به اهداف را با کندی مواجه کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه اکنون توان تولید بخش عظیمی از محصولات زراعی را داریم، افزود: گاهی برخی از افراد تنها ضعف های داخلی را می بینند، به طور مثال بحث هایی درمورد آغاز مجدد تحریم ها مطرح را به میان می کشند درحالی که این موضوع می تواند مزیت های بسیاری همچون تقویت ضعف ها و افزایش صادرات محصولات مربوط را به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: مشکلات دولتی همواره در تمام دولت ها وجود داشته است و فعالان اقتصادی با آگاهی و مهارت، خود را منطبق کرده اند.
ذوالفقاری با بیان اینکه کشت در فضای آزاد منطبق با شرایط صادرات نیست، تصریح کرد: باید تولید محصولات در فضای آزاد را کاهش دهیم و تمرکز خود را برای کشت گلخانه ایی که قابلیت صادرات را دارد، بگذاریم تا در فرصت به وجود آمده بتوانیم بازار های هدف خوبی را جذب کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تشریح کرد: در سال های اخیر شاهد کشت محصولاتی با کیفیت ضعیف بودیم که این امر تنها باعث هدر رفت انرژی شد؛ باید از هر نوع کشت و زراعتی، ارز و ارزش افزوده قابل توجهی حاصل شود.
وی بیان کرد: اکنون در شهر تهران حدود ۶۰۰ هزار محصول گلخانه ایی پرورش داده می شود که به طور تقریبی تمامی این محصولات مشتری های ثابتی را در کشور های خارجی داشته اند.
ذوالفقاری تصریح کرد: در سال های گذشته برخی از مسئولان معتقد بودند که واردات برنج به صرفه تر کاشت آن است و با این اقدام ضمن صرفه جویی در ذخایر کشوری، کمک شایانی در مصرف بهینه آب می شود اما اکنون نه تنها به خودکفایی رسیده ایم بلکه به صرفه تر از واردات توان تولید را داریم.
وی مطرح کرد: هدف امروز وزارت جهاد کشاورزی تولیدکنندگان و صادرکنندگان با نگرشی به روز و تخصصی به حوزه های خود ورود کنند و در نهایت محصولاتی مطابق سلایق بازاد هدف تولید و صادرکنند.
ذوالفقاری ادامه داد: خوشبختانه ۳۰ درصد تولیدات کشور از نظر کیفی قابل رقابت در بازار های خارجی هستند که این مقدار از تولید در قالب ۵۷۰ هزار محصول مختلف جای گرفته اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: به طور متوسط سالانه حدود ۴ میلیون تن محصول کشاورزی در کل کشور تولید می شود که استان تهران از این میزان صادراتی به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان سهم دارد.
این مقام مسئول در تشریح دیگر مزیت های تولیدی کشود، گفت: مطابق آخرین آمار سال گذشته حدود ۹۶۰ میلیارد گل شاخه ای در نمایشگاه گل و گیاه لندن عرضه شد.
حضور بیش از بیش از 800 تاجر در نمایشگاه ایران اکسپو
مجید تکبیری رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو طی این نشست اظهار کرد: شرایط متغیر اقتصاد و نا به سامانی های موجود باعث کاهش استقبال از نمایشگاه های خارجی شده است.
وی ادامه داد: دشواری شرکت در نمایشگاه ها و شرایط نا مساعد فعالان این حوزه زمینه ساز ارائه طرحی برای بهره بردن از ظرفیت ها و همکاری ایران با دیگر کشور ها شد. با توجه به مباحث تحریم ها از شرکت ها و صاحب نظران صنعتی هر کشور خواهان حضور و بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو شدیم. به عبارت دیگر با این طرح، صادرکنندگان داخلی را دورهم جمع کرده ایم و از خریداران خارجی اقلام مختلف دعوت به حضور کرده ایم.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپوادامه داد: در دومین دور برگزاری این نمایشگاه در سال 2017 حدود 48 کشور، 573 تاجر و بازرگان برای نمایش توانمندی های خود در نمایشگاه ایران اکسپو به نمایش گذاشتند و در مجموع 70 الی 100 قرارداد و تفاهم نامه برای تداوم همکاری شرکت های ایرانی و خارجی مورد رصد قرار گرفت. در دومین دور این نمایشگاه 175 نشست B2B بین تجار خارجی و رصدکنندگان برقرار شد.
تکبیری افزود: دومین نمایشگاه ایران اکسپو ( 2017) در شهر آفتاب برگذار شد و تمام زنجیره های صادراتی اعم از مواد اولیه ای نظیر ذوب آهن و فولاد، مجموعه های معین همچون صندوق ذخیره صادرات، بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات، سازمان سرمایه گذاری استان، مدیرت برخی از مناطق آزاد، شرکت های خدمات دهنده و مکمل و.. حضور داشتند.
وی ادامه داد: نمایشگاه سال گذشته سبب عقد قرارداد های بین 18 الی 45 میلیون دلاری شد که این قرارداد ها در قالب پروژه های بلند در کشور های خارجی دنبال می شود که اجرای هر پروژه از مواد اولیه (متریال) ایرانی استفاده شده است.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو تشریح کرد: نمایشگاه امسال ایران اکسپو همانند سال گذشته در شهر آفتاب برگزار می شود که بیش از 800 تاجر از 69 کشور دنیا حضور خواهند داشت.
تکبیری مطرح: در این نمایشگاه جلسات B2B برای شرکت ها برگزار می شود تا تجار و بازرگانان با مذاکرات رو در رو بتوانند همکاری های خود را تقویت و سطح کیفی تولید و یا کسب و کار خود را ارتقاء دهند.
وی بیان کرد: در نمایشگاه ایران اکسپو ( 2018) حدود 403 غرفه پیش بینی شده که هرکدام از آنها متراژی بیش از 10 هزار متر مربع است.
رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپوادامه داد: تاکنون بیش از 20 کشور برای حضور در نمایشگاه امسال اقدام های اولیه را انجام داده اند که از جمله این کشور ها را می توان به فرانسه با یک هیئت 25 نفره، لهستان با هیئتی 18 نفره، برزیل با هیئت 10 نفره همراه با رئیس اتاق بازرگانی این کشور و .. اشاره کرد.
تکبیری خبرداد: نمایشگاه ایران اکسپو (2018) از 28 مهر الی 1 آبان ماه فعالیت می کند و در این محل گروه های کالایی مختلف حضور دارند.
وی اضافه کرد: گروه بین المللی که شامل کارشناسان حقوقی و متخصص در حقوق تجارت بین الملل به عنوان مشاور قرارداد های تجاری و همچنین گروهی مترجم برای سهولت مذاکرات آماده ارائه خدماتی بدون دریافت هزینه کاملا به طور رایگان هستند.
تکبیری گفت: استانداری تهران، جهاد کشاورزی، معاونت اقتصادی وزارت خارجه، شهرک صنعتی تهران و ایران، بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات و.. در برگزاری این نمایشگاه مشارکت داشته اند.