سامی گفت: کشور در دوره نخست تحریم ها ضعف های خود را شناسایی و تلاش به رفع آنها کرده؛ علاوه بر این موضوع با توجه به عمل به تعهد های برجامی و اثبات مواضع صلح طلبانه؛ اعتماد و حمایت بسیاری از کشور های قدرتمند همچون چین، روسیه و اتحادیه اروپا جلب شده است.
به گزارش پایگاه خبری ایران اکسپو به نقل از اگزیم نیوز، حسین سامی، کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است کشور در دوره نخست تحریم ها ضعف های خود را شناسایی و برای رفع آنها تلاش کرده؛ علاوه بر این موضوع با توجه به عمل به تعهدهای برجامی و اثبات مواضع صلح طلبانه؛ اعتماد و حمایت بسیاری از کشور های قدرتمند همچون چین، روسیه و اتحادیه اروپا جلب شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با توجه به تهدید تحریم های آمریکایی و همچنین واکنش های آن در کشور، اظهار کرد: هنوز تحریم ها علیه ایران اعمال نشده است اما تغبیراتی در قیمت و کیفیت برخی از صنایع شاهد هستیم که این موضوع ناشی از هراس و خود تحریمی هاست.
سامی ادامه داد: حمایت کشور های خارجی و تقویت ارتباط های بین المللی در این سال ها توانسته اثر تحریم های خارجی را به حداقل ممکن برساند. ازاینرو تجارت کشور با سایر ملل سهل شده است.
کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه نبود ثبات در نرخ ارز و تغییر قیمت برخی از محصولات ناشی از خودتحریمی و عدم اعتماد به توانایی های داخلی است. تشریح کرد: در حال حاضر مردم کشور بيش از هر وقت ديگر نيازمند خود باورى، همبستگى وهميارى ملى هستند. در دیدگاه نخست شاید عده ای در برابر این سخنان جبه بگیرند و این عوامل را تنها یک شعار بخوانند اما در حقیقت، خروج از مشکلات با در نظرگیری موارد مذکور به اثبات تاریخی رسیده است.
وی افزود: تحريم ها اگرچه به طور طبيعى تأثير منفى در گردش چرخه اقتصادى دارد اما با مقابله و حمایت يكپارچه آحاد مردم تحريم ها نه تنها نمى تواند بر اراده ملى ضربه بزند بلكه برعكس میتواند منشاء خودكفایی، ابداع و پيشرفت در زمينه هاى اقتصادى، اجتماعى و.. واقع شود.
سامی با اشاره به اینکه با تحریم ایران تمام کشور های جهان هم دچار مشکل و چالش میشود که در نهایت این امر آسیبی جدی را به اقتصاد آنان وارد میکند. گفت: علاوه بر ساختار مستحكم اقتصادى، ايران از نظر ژئوسياسى نيز يكى از مؤثرترين كشورهاى منطقه است و عمق نفوذ استراتژيك آن در محيط اقليمى و فرا منطقه اى انكار ناپذير است. در نتیجه تحريم هاى اقتصادى و حتى جنگ نظامى هم نمى تواند به راحتى ايران را از پا درآورد.
کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: تحرین ها از جانب آمریکا، اسرائیل و چند کشور محدود اعمال میشود و این امر در حالی است که خود این کشور ها به سرعت روز افزون توسعه ایران اقرار می کنند. همچنین با توجه به منابع تحت اختیار، کشور قادر به تولید اغلب کالا های مصرفی است.
وی تصریح کرد: شورای امنیت، عراق را در سال 1991 تحریم کرد و این در حالی بود که این کشور بیش از 90 درصد از نیاز و كالاهاى مصرفى خود را از طریق واردات تامین میکرد.
سامی اضافه کرد: در آن زمان صد در صد صنعت نفت عراق توسط تمام کشور های دنیا تحریم شده بود اما با اين حال آن دولت تا موعد تغيير شرايط حاکم، بيش از 5 سال دوام آورد .
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه فارغ از توانایی کشور در تولید محصولات مختلف باز هم ضریب اطمینان بسیاری برای حفظ شرایط کنونی وجود دارد، یادآور شد: ايران پس از تحریم ها دو سوم نفت خود را به طور حتم به هند وچين و روسيه میروشد؛ بنابراین دلیلی برای نگرانی و حراس از تحریم ها وجود ندارد. در واقع اين تحريم ، بيشتر از اينكه تحريم آمريكایی و غربی باشد به یک يك خودتحريمى روانى شبیه است.
انتهای پیام/