1. نمایشگاه ایران اکسپو قرار است میزبان کشورهای مختلفی از جمله حوزه ی بالکان باشدشما حوزه ی این کشورها و میزان حضورشان را چطور ارزیابی میکنید؟
اگر در ابتدا تعریفی از حوزه بالکان داشته باشم این است که بالکان منطقهای در جنوب شرقی اروپا واقع شده است و شامل کشورهایی مانند اسلوونی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، کوزوو، مونتهنگرو، مقدونیه و آلبانی میشود. هر یک از این کشورها دارای شرایط ویژهای برای بازرگانی هستند، اما در کل بازار بالکان به عنوان یک بازار پررونق و مهم در منطقه شناخته میشود.
با توجه به ارتباطات و آشنایی که با کشورهای حوزه بالکان دارم، این نوید را به شما میدهم که در آینده نزدیک سهم صادرات ما به این حوزه در حدود دو میلیارد دلار خواهد رسید.
2.چه تعدادی از تجار و از کدام کشورهای حوزه ی بالکان در این رویداد نمایشگاهی شرکت میکنند؟
برای بیش از ده نفر دعوتنامه ارسال شده است و حضور 8 نفر از بازرگانان و مقامات کشوری به این نمایشگاه قطعی شده است که مطمئنم شرایط خوبی برای صادر کنندگان ایرانی به وجود می آورد.
حضور بازرگانان و کارخانه دارانی از کشورهای اسلوونی، صربستان، کروواسی و بوسنی که در زمینه های مختلف انرژی، فولاد، ساختمان و غذایی حضور دارند.
۳.بازار مصرف این کشور ها شامل چه مواردی میشود و در حال حاضر از کجا تامین میشود؟
در حوزه بالکان بسته به نوع کالا و خدماتی که شما به دنبال آن هستید، میتوانید با شرکتهای بزرگ و معتبر، توزیعکنندگان، عرضهکنندگان و تولیدکنندگان محلی در ارتباط باشید. همچنین، اکثر کشورهای بالکان عضو اتحادیه اروپا هستند، کشورهای اسلوونی و کروواسی که عضو شینگن هم هستند و میتوانید از این امکان برای ورود به بازارهای اتحادیه اروپا نیز استفاده کنید. وجود بنادر مهمی در این کشورها مانند بندر ریه کا در کروواسی و بندر کوپر در اسلوونی شرایط حمل و ارسال کالا را تسهیل میکند.
ضمناً باید به مسائلی مانند محدودیتهای تجاری و قوانین صادرات و واردات هر کشور توجه کنید. همچنین، پرداخت وجه، ترجمه مستندات، برقراری ارتباطات و تفاوتهای فرهنگی نیز از جمله مواردی هستند که باید در هنگام بازرگانی با آنها مدنظر داشته باشیم. بازار بالکان از لحاظ بازرگانی بسیار پویاست و میتواند فرصتهایی را برای کسب و کارهای بینالمللی ارائه دهد.
4.نظر تجار نسبت به این نمایشگاه چیست ؟
متاسفانه بازرگانان ما در این کشورها حضور چندانی نداشته اند و بازار این منطقه بیشتر تحت تاثیر اروپای غربی و ترکیه است. با وجود این بازرگانان و مردم این حوزه با ایرانی ها از لحاظ فرهنگی و اجتماعی بسیار نزدیک هستد و تمایل خیلی زیادی نسبت به همکاری با تجار ایرانی دارند و حتی مهاجران ما در این کشورها از محبوبیت خاصی بهره مند هستند که در دیگر کشورهای اروپایی چنین نیست. این موضوع مزایای خوبی برای تجار ایجاد میکند که بتوانیم از نظر اقتصادی و فرهنگی، در این کشورها حضور فعالتری داشته باشیم.
5. چرا ایران را برای واردات خود انتخاب کرده اند ؟
کشور ما برای تامین انرژی، مواد اولیه پتروشیمی، میلگرد و فولاد، صنایع دستی، میوه و خشکبار و مصالح ساختمانی میتواند با توجه به نرخ ارز و قیمت های پایین بسیار جذاب و رقابتی باشد بشرطی که بتوانیم مسئله مالی و LC را تضمین کنیم.
6.پیش بینی شما از رویداد تجاری این نمایشگاه چیست به نظر شما میزان انعقاد قراداد ها و برآورد مالی تجاری چه میزان خواهد بود؟
قطعا در نمایشگاه ایران اکسپو با توجه ظرفیت شرکت کنندگان میتوانیم قراردادهای خوب و قابل قبولی داشته باشیم. باتوجه به شناخت بنده از این هیات تجاری و آشنایی با تولیدکنندگان و تامین کنندگان داخلی، فرصت مناسبی برای ورود به بازار جدید و بکر این حوزه به وجود آمده است که امیدوارم با اطلاع رسانی درست و برنامه ریزی دقیق از این موقعیت هر دو طرف بهره مند شوند.
7.افق دید شما برای آینده نسبت به حوزه ی صادرات چیست؟
همانطور که توضیح دادم به لحاظ سیاسی و فرهنگی ما فرصت بسیار مناسبی برای ورود به این بازار و ایجاد ارتباط با بازرگانان این حوزه داریم که تا الان مغفول مانده است. تیم ما شرایط ویژه ای در این منطقه دارد و در پی احداث اولین نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی با متراژ 1200 مترمربع در این حوزه هستیم که امیدوارم با حضور فعالان اقتصادی کشور این مهم تحقق پیدا کند.
8. در پایان اگر نکته ای یا مطلبی هست بفرمایید
در پایان از ستاد برگزاری این نمایشگاه تشکر ویژه ای میکنم که بی وقفه برای رونق اقتصادی و صادرات کشور عزیزمان تلاش میکنند و در نهایت باعث ایجاد ارزآوری و اشتغال جوانان می شود. با امید روزهای خوب برای ایران و مردم کشورم که لیاقت بسیار بیشتر از این را دارند.