مدیر عامل شرکت پاکدیس درمورد حضور در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: برای صادرات بیشتر برنامه ای را مصوب کرده ایم که تنوع محصولاتی و توسعه مقاصد اقتصادی داشته باشیم، به همین دلیل حضور در این نمایشگاه که باعث شناساندن شرکت و مزیت های آن به تجار خارجی میشود می تواند راه افزایش صادرات باشد.
ناصر صمدی در مصاحبه با خبرنگار ایران اکسپو ،درخصوص نحوه تاسیس شرکت پاکدیس اظهار داشت: شرکت پاکدیس ارومیه در سال 49 تاسیس شده ودر سال 53 هم به بهره برداری رسیده است. کار اصلی شرکت تولید آب میوه در بسته بندی های مختلف می باشد که هم اکنون با 700 نیروی شاغل در 5 کارخانه و ظرفیت تولید 200 میلیون لیتر فعالیت میکند.
صمدی افزود: شرکت پاکدیس اولین تولید کننده آبمیوه در کشور است که با برند"ساندیس" شناخته شده است ولی برای توسعه شرکت و محصولات، برندهای دیگر به نام های بارلتا، نوژا و وبس نیز ثبت کرده ایم.
وی درباره تولیدات پاکدیس تاکید کرد: ظرفیت تولید شرکت 200میلیون لیتر در سال است که در حال حاضر تا 130 میلیون لیتر تولید و فروش داریم که در کل کشور توزیع میشود.
مدیر عامل شرکت پاکدیس با بیان اینکه تعداد کارکنان شرکت تا 10 سال قبل حدود 300 نفر بود و ظرفیت تولید 30میلیون لیتر ،عنوان کرد: از سال 88 که آب میوه های گازدار را برای اولین بار در کشور تولید کردیم و مورد استقبال قرار گرفت ، تولیدات افزایش یافت و باعث افزایش نیرو های شاغل در شرکت هم شد.
صمدی عنوان کرد: محصولات اولیه کشاورزی مورد نیاز شرکت از جمله آلبالو،زردآلو،هلو،گوجه فرنگی، سیب و انگور است که از داخل کشور به خصوص شهر ارومیه تامین میشود ولی محصولات گرمسیری از جمله انبه،موز و آناناس را از کشورهای هند وتایلند وارد میکنیم.
وی در خصوص مشکلات تولید کنندگان گفت :مهمترین مشکلی که در واردات محصولات داریم انتقال پول و باز کردن است که فقط توانسته ایم با کشور چین این رابطه را برقرار کنیم به همین دلیل انتقال وجه را از طریق صرافی ها انجام میدهیم که ریسک پذیر است.
صمدی افزود: از دیگر مشکلات واردات، بالا بودن عوارض ورودی ها است که باعث بالا رفتن قیمت نهایی محصول میشود و همین باعث شده تا صادرات خوبی نداشته باشیم.
مدیر عامل شرکت پاکدیس ادامه داد: صادرات شرکت در مواردی که مزیت نسبی داریم مانند مواد اولیه و کنستانتره پوره و سیب و انگور که قیمت خوبی در داخل کشور دارد بهتر است به طوری که صادرات امسال 3 برابر سال قبل شده است.
صمدی در خصوص کشورهایی که محصول به آنها صادر می شود گفت: عمده کشورهای صادراتی مواد اولیه آلمان ،هلند؛اتریش وترکیه و در زمینه صادرات محصولات نهایی افغانستان،عراق؛و مالزی می باشند که ازمیان این کشورها افغانستان در زمینه محصولات نهایی و روسیه در محصولات کنستانتره پوره بیشترین صادرات را داشته ایم.
وی درباره موانع صادراتی گفت:هزینه های بالای دستمزد،مواد اولیه و حامل های انرژی از موانع صادرات می باشند که به تناسب آنها نرخ ارز افزایش پیدا نکرده است به همین دلیل نمی توانیم با کشورهای دیگر در زمینه فروش رقابت داشته باشسیم و صادرات کاهش می یابد.
وی معافیت مالیات و ارزش افزوده و تسهیلات با درصدکمتر را از حمایت های دولت از صادارت برشمرد و گفت: این حمایتها کافی نیست به این دلیل که قوانین کشور وارداتی است و بهتر است اجازه دهند اقتصاد و تولید کار خودش را انجام دهند.