info@irantsn.com English | فارسی

برخی ظرفیت های صادراتی در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده است

پنج شنبه 23 آذر 1402 / 363

برخی ظرفیت های صادراتی در کهگیلویه و بویراحمد مغفول مانده است

یاسوج - ایرنا -مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخی ظرفیت های صادراتی استان مانند آب معدنی، عسل، گل رز و ماهی های سردآبی مغفول مانده است.

امیر تیمور موسویان روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه صادرات محصولات مرغوب به کشورهای خارجی ارزش افزوده و به دنبال آن درآمد بهره برداران را افزایش می دهد تاکید کرد: کهگیلویه و بویراحمد به علت نزدیکی به آب های آزاد بنادر جنوبی ظرفیت های بسیار خوبی برای تنوع بخشی به صادرات دارد.

وی تاکید کرد: با وجود ظرفیت های ذکر شده هم اکنون تنها ۱۰۲ کارت بازرگانی برای صادرات محصولات صنایع دستی،گیاهان دارویی و سیمان در استان فعال است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تشکیل اتحادیه های صادراتی برای هر کدام از محصولات ذکر شده نخستین گام به منظور رونق بیشتر صادرات در استان است.

وی ابراز کرد: امسال ۱۷۲ هزار و ۴۸۸ تن کالا صادر شده است که میزان صادرات کهگیلویه و بویراحمد در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

موسویان تصریح کرد: دی ماه پارسال پس از چند سال انتظار صادرات سیمان مارگون این استان از گمرک منطقه آغاز شد در حالی که پیشتر صادرات این محصول از گمرک بوشهر انجام می‌شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: کلینکر، آرایشی بهداشتی، عصاره و پودر شیرین بیان، موکت، عصاره های گیاهان دارویی از مهمترین اقلام صادراتی استان به کشورهای عراق، آفریقای جنوبی، کویت، افغانستان، جمهوری آذربایجان، امارات و آلمان بوده است.

به گزارش ایرنا،کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲ هزار گونه گیاهان دارویی و تولید سالیانه یکهزار و ۸۰۰ تن عسل ظرفیت های معفول زیادی در این حوزه دارد همچنین این استان با تولید سالیانه ۲۲ هزار تن ماهی سردآبی و ۲۲ میلیون گل رز ظرفیت های زیادی برای صادرات در حوزه کشاورزی دارد.

این استان همچنین با وجود چشمه ساران پرآب در دامنه کوه های چهار هزار و ۴۰۰ متری و سه هزار و ۳۰۰ متری دنا و خامی می تواند بهشت سرمایه گذاری و صادرات آب معدنی باشد.

کهگیلویه و بویراحمد همچنین با وجود هنرمندان توانمند در رشته های مختلف صنایع دستی مانند توردوزی،پرده گلیمی،چهل گره اعلایی،دست دوزی روی پارچه،جاجیم بافی،گلیم مشته،گلیم نقش برجسته،زیورآلات معطر و سیاه چادر بافی که در فهرست آثار ملی ثبت شده می تواند قطب صادرات این محصولات باشد اما تولیدات صنایع دستی استان به نام استان های دیگر کشور صادر می شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

  • #-کهگیلویه-و-بویراحمد
  • #-یاسوج
  • #-صادرات-غیر-نفتی
  • #-ظرفیت-های-صادراتی
  • #-ایران-اکسپو


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN