info@irantsn.com English | فارسی
در دومین نشست همکاری های کمیته ژئوماتیک اکو مطرح شد؛

ایران محرکی قوی برای افزایش تعاملات تجاری سازمان اکو/ می توانیم هم تراز با اتحادیه اروپا فعالیت کنیم

شنبه 21 مهر 1397 / 1065

ایران محرکی قوی برای افزایش تعاملات تجاری سازمان اکو/ می توانیم هم تراز با اتحادیه اروپا فعالیت کنیم

دومین نشست همکاری های کمیته ژئوماتیک اکو آغاز بکار کردرییس سازمان نقشه برداری گفت:ایران بعنوان یکی از ۱۸ کشور بزرگ اقتصادی جهان ، میتواند محرکه قوی برای بالا بردن سطح تبادلات تجاری سازمان اکو باشد.

به گزارش پایگاه خبری #ایران-اکسپو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،مسعود شفیعی،رییس سازمان نقشه برداری کشور در آغاز بکار دومین نشست همکاری های کمیته ژئوماتیک اکو اظهار کرد: پس از اولین اجلاس ژئوماتیک اکو دست آوردهای عینی و کاربردی بسیار مهمی را شاهد بوده ایم.

وی با اشاره به تشکیل "بازار مشترک اروپایی زغال سنگ و فولاد" بعد از جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از جنگ های پیش رو ،افزود:کشورهای ایجاد کننده  این بازار توانستند مجمعی را با جامعه اقتصادی اروپا تحت عنوان  EEC شکل دهند که این بازار حوزه های مختلفی اعم از کشاورزی،محیط زیست و ترابری را دربر می گرفت.

رییس سازمان نقشه برداری کشور بیان کرد:کشورهای عضو این بازار از آن زمان تاکنون به ۲۸ مورد رسیده و یکی از موفق ترین اتحادیه های دنیاست .هرچند تفاوت زبان ، اعتقاد و ادیان در آن به چشم می خورد اما میتوان آن را نمونه بارز یک اتحاد در جهان دانست.

شفیعی ابراز کرد: اکو از لحاظ وسعت و فعالیت دومین سازمان همکاری منطقه ای بعد از اتحادیه اروپا به شمار می رود که نقطه تلاقی آسیا، اروپا و آفریقا، نقطه اتصال شمال به جنوب جغرافیایی،اتصال شرق به غرب جغرافیایی و مرکزیت همکاریهای منطقه ای اتحادیه کشور های جنوب شرق آسیا،جنوب آسیا و شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپاست.

وی در تبیین چالش های پیش روی اکو اضافه کرد: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی هرچند که اشتراکات دینی،زبانی،تمدن،فرهنگ و تاریخی مناسبات کشورهای عضو اکو را بسیار به یکدیگر نزدیک کرده است اما نزدیکی جغرافیایی بزرگترین مزیت آن است.

رییس سازمان نقشه برداری کشور گفت: اکو مانند اتحادیه اروپا نتوانسته سطح تجارت خود را بالا برده و از آن بهره مند شود.وجود شبکه گسترده از گروه های افراطی در جنوب، غرب و مرکز نیز از جدی تربن تهدیدهای فعالیت اکو در منطقه است.

وی ابراز کرد: اکو در حال حاضر با مسایل زیادی در حوزه زیست محیطی و اقتصادی مواجه است،تغییرات اقلیمی،خشکسالی،تخریب محیط زیست، ریزگرد ها از جمله این موارد است.

شفیعی بیان کرد:جمهوری اسلامی ایران که تحکیم روابط با کشورهای منطقه را به عنوان یک اصل راهبردی در سیاست های خارجی خود دنبال می کند، قطعا اهمیت زیادی برای تقویت همکاری ها در چارچوب قوانین قائل خواهد بود.

وی گفت:ایران به عنوان یکی از ۱۰ کشور دارای منابع (نفت و گاز ) و یکی از ۱۸ کشور بزرگ اقتصادی جهان ، میتواند محرکه قوی برای بالا بردن سطح تبادلات تجاری سازمان اکو باشد.

معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تاکید کرد:سازمان نقشه برداری در ایران به علت اینکه در بالاترین جایگاه برنامه ریزی و تحت نظارت معاونت ریاست جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار دارد میتواند با سابقه درخشان خود در ۶۷ سال گذشته و دانشمندان خبره در تعالی و ارتقای کیفیت همکاری های اقتصادی و نقشه برداری موثر واقع شود.

وی ابراز کرد:درحال حاضر بخش خصوصی و شرکت های ژئوماتیک توانسته اند دست آوردهای درخشانی در زمینه ژئوفیزیک و نقشه برداری کسب کنند.

شفیعی بیان کرد: با همکاری های چند جانبه و جدی تر میتوانیم سازمان "ژئوماتیک اکو" را با اتحادیه اروپا هم تراز و حتی به سطحی بالاتر از آن برسانیم.

وی در پایان با اشاره به ایجاد کمیته های مشترک برای مبارزه با چالش های زیست محیطی در زمینه های مختلف گفت:آنچه که در حل چالش ها بسیار اهمیت دارد میزان همدلی و همکاری برای شناسایی آمایش های سرزمینی برای جلوگیری از بلایای طبیعی وهمچنین تخریب های زیست محیطی است.

انتهای پیام/


  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN