info@irantsn.com English | فارسی
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار خبر داد؛

افزایش 22 درصدی صادرات در سال 95

شنبه 21 مهر 1397 / 873

افزایش 22 درصدی صادرات در سال 95

‌مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه محصولات تولیدی منطقه آزاد چابهار رشد 47 درصدی را داشته گفت: میزان صادرات نیز در سال 95 معادل 22 درصد افزایش داشت.

به گزارش ایران اکسپو- ‌به نقل از منطقه آزاد چابهار، عبدالرحیم کردی با اشاره به ریل‌گذاری‌های دولت یازدهم برای تغییر کارکردهای مناطق آزاد اظهار داشت: اثر تغییر رویکردها به سمت تولیدمحوری در سال 95 خود را نشان داد، به‌طوری که عمده‌ترین اقلام صادراتی منطقه نیز در حوزه مواد غذایی و پلاستیک بوده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با تشریح دو راهبرد این منطقه برای نقش‌آفرینی در اقتصاد ملی و ایجاد تحول در اقتصاد محلی گفت: برای دست‌یافتن به این اهداف، دو گروه از صنایع به تدریج در منطقه مستقر خواهند شد؛ یک گروه صنایعی که در اقتصاد ملی نقش ایفا می‌کنند مانند فولاد، پتروشیمی، خودروهای خاص و ماشین‌آلات صنعتی و گروه دوم صنایع مؤثر بر اقتصاد محلی نظیر شیلات و فرآوری برنج که ریشه در مزیت‌های نسبی منطقه آزاد چابهار دارند.

کردی، به اهمیت تکمیل زنجیره تولید هم اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی ما تمرکز بر توسعه صنایع پایین‌دستی فولاد و پتروشیمی است که اشتغالزایی قابل‌توجهی دارند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار تاکید کرد: برای رفع نگرانی‌ها و ادغام بیشتر صنایع پتروشیمی و فولاد در اقتصاد محلی، تلاش ما این است که زنجیره تولید تکمیل شود، چراکه تکمیل زنجیره تولید به کاهش قیمت تمام‌شده محصول منجر می‌شود و هرچه قیمت تمام‌شده کمتر باشد، توان رقابت در بازارهای جهانی افزایش می‌یابد.

کردی افزود: در واقع هنگامی می‌توانیم وارد بازارهای منطقه‌ای و جهانی شویم که با یک نگاه استراتژیک به تولید، محصولاتی با دانش روز و با قیمت کمتر عرضه کنیم.

وی گفت: در حال‌حاضر با تمرکز بر صنایع پایین‌دستی 14 واحد صنعت پتروشیمی را فعال کرده‌ایم و در حوزه فولاد نیز برنامه مشابهی در حال پیاده‌سازی است.

کردی تصریح کرد: طی 24 تا 30 ماه آینده فازهای اول پتروشیمی و فولاد در منطقه به بهره‌برداری می‌رسد که قطعاً تأثیر مثبتی در رشد و توسعه صنایع کوچک و متوسط خواهد داشت، اما رشد صنایع کوچک، یک الزام مهم دارد و آن هم تقویت توان نیروی انسانی است. در این چارچوب، مهارت‌آموزی و توانمندسازی نیروی کار بومی با راه‌اندازی دوره‌های آموزشی و نیز افزایش ظرفیت دانشگاه آغاز شده است.

وی درخصوص دلایل توجه به صنایع پایین‌دستی پتروشیمی و فولاد در چابهار گفت: یکی از الزامات اصلی توسعه، جلب مشارکت مردم است. ما این تجربه را در کشور داشته‌ایم که صنعتی را بدون‌توجه به نیازهای مردم بومی مستقر کرده بنابراین به نتایج مورد انتظار نرسیده‌ایم. صنایع بالادستی پتروشیمی و فولاد به میزانی که سرمایه می‌برد، اشتغال ایجاد نمی‌کند و این برای مردم نواحی محروم یک مشکل است، بنابراین تصمیم گرفتیم صنایع پایین‌دست پتروشیمی و فولاد را مستقر کنیم تا هم زنجیره تولید تکمیل و هم برای بومیان منطقه اشتغال ایجاد شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار درباره صنایع تاثیرگذار در اقتصاد محلی منطقه خاطرنشان کرد: در حال‌حاضر 70 درصد تن ماهی کشور و 24 درصد آبزیان کشور از چابهار تأمین می‌شود که نشان‌دهنده پتانسیل بالای منطقه برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در این صنعت است.

وی گفت: با اختصاص 50 هکتار برای راه‌اندازی شهرک شیلات، مطالعات جانمایی صنایع در این شهرک انجام و عملیات استقرار چند واحد نیز آغاز شده که با تکمیل زیرساخت‌ها امکان مناسبی برای تولید، صادرات و نیز تأمین نیاز داخلی فراهم خواهد شد.

منبع: ایران اکسپو

  • #-صادرات
  • #-منطقه-آزاد-چابهار
  • #-ایران-اکسپو
  • #-تولیدمحوری
  • #-اقتصاد-ملی
  • #-صنایه
  • #-اشتغال
  • #-پتروشیمی
  • #-


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN