info@irantsn.com English | فارسی

افزایش ۱۰ درصدی حجم صادرات گاز ایران در سال گذشته/ سوآپ گاز 358 درصد رشد کرد

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس اهداف تعیین‌شده برای شرکت ملی گاز طبق سند چشم‌انداز در افق ۱۴۰۴، تجارت بین‌المللی گاز طبیعی که باید ۸ تا ۱۰ درصد افزایش یابد، سال ۲۰۲۲ عملکرد موفقی را در این حوزه تجربه کرد.
شنبه 26 فروردین 1402 / 785

افزایش ۱۰ درصدی حجم صادرات گاز ایران در سال گذشته/ سوآپ گاز 358 درصد رشد کرد

مجید چگنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به عملکرد این شرکت در حوزه تجارت گاز طبیعی عنوان کرد: صادرات گاز طبیعی در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۲۱، از لحاظ حجمی ۱۰ درصد و از لحاظ ارزشی، ۷۹ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته میلادی، میزان گاز سوآپ شده نیز در مقایسه با سال ۲۰۲۱، از لحاظ حجمی ۳۵۸ درصد و از لحاظ درآمدی، ۵۳۰ درصد رشد را تجربه کرده است.

چگنی با بیان این‌که طی سال ۲۰۲۲، شرکت ملی گاز ایران با واردات گاز طبیعی از ترکمنستان تحت قرارداد سوآپ با شرکت سوکار آذربایجان، ضمن ارتقا تجارت گاز طبیعی با این کشور، موفق به برقراری مجدد جریان گاز از ترکمنستان به داخل کشور شد، گفت: این حجم از گاز طبیعی از مبداء ترکمنستان به مقصد جمهوری آذربایجان (و نخجوان) سوآپ می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز در بخش دیگری از سخنان خود درباره صادرات محصولات جانبی گاز طبیعی سخن گفت و توضیح داد: سال ۲۰۲۲، در صادرات گاز مایع (LPG) نسبت به سال قبل از آن، از لحاظ حجمی ۳۲ درصد و از لحاظ ارزشی، ۵۷ درصد رشد ملاحظه می‌شود.

چگنی پرداخت بخش عمده‌ای از مطالبات شرکت ترکمن‌گاز در سال گذشته را از دیگر دستاوردهای این شرکت خواند و گفت: با پرداخت بخش عمده‌ای از مطالبات شرکت ترکمن‌گاز، زمینه‌های ارتقا تجارت گازطبیعی ترکمنستان بیش از پیش، فراهم شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳، مقدار گاز وارداتی از ترکمنستان تحت قرارداد سوآپ گاز شرکت سوکار، بیش از ۷۰ درصد نسبت به سال قبل از آن، افزایش یابد.

منبع: فارس

  • #-تجارت-_گاز-_گازطبیعی-_سوآپ-_واردات-_صادرات-_محصولات-جانبی-_ترکمن-گاز-_ترکمنستان-_


استفاده از مطالب این وبسایت برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کليه حقوق اين سايت متعلق به شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد می‌باشد.

Copyright © IranTSN