دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره بینالمللی خوارزمی گفت: در سال پیش رو با توجه به بسترهای ایجاد شده و پشتیبانیهای موجود، صادرات محصولات فناورانه از پارکهای علم و فناوری کشور از میزان ۲۳۰ میلیون دلار فراتر خواهد رفت.
به گزارش روابط عمومی ایران اکسپو به نقل از خبرگزاری برنا، دکتر غلامی در این آیین اظهار داشت: تاریخ پرافتخار کشورمان پر است از نام دانشمندان و صاحبان علم و اندیشه که هر یک نقطه عطفی درگسترش مرزهای دانش و فناوری در دورانهای مختلف بودهاند؛ بزرگانی چون ابنسینا، خوارزمی، بیرونی، فارابی، رازی و دیگران.
وی با تأکید بر اینکه باید برای حضور مجدد در عرصه دانش و فناوری روز جهان تلاش مضاعف داشته باشیم افزود: با افتخار اعلام میکنیم در ۴۰ سال گذشته بیش از ۳۷۵ هزار مستند علمی از دانشمندان ایرانی در جهان ثبت شده است و در حال حاضر از نظر رشد انتشار دستاوردهای علمی در منطقه حائز رتبه اول و در بین کشورهای جهان رتبه ۱۶ را دارا هستیم.
وزیر علوم تصریح کرد: این در حالی است که در ایران با داشتن یک درصد جمعیت جهان، ۱.۹ دهم درصد مجموع مقالات نمایه شده بینالمللی و ۲.۹ دهم درصد مقالات پر استناد در جهان را استادان و پژوهشگران کشورمان در عرصه علم و فناوری ارائه کردهاند.
دکتر غلامی با بیان اینکه حجم مبادلات علمی و فرهنگی و مقالات بینالمللی کشور در ۴ سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، اظهار داشت: ۲۲ درصد انتشارات بینالمللی دانشمندان کشورمان در قالب مشارکتهای پژوهشی بینالمللی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در حوزه فناوریهای جدید با وجود طولانی نبودن حضورمان در مقایسه با کشورهای توسعه یافته دنیا، اقدامات بسیار ارزندهای در طول سالهای اخیر صورت گرفته و در حال انجام است، گفت: وجود بیش از ۴۲ پارک علم و فناوری و حدود ۱۹۰ مرکز رشد، ضمن فراهم کردن زمینه اشتغال بیش از ۳۰ هزار نفر، فروشی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان را نیز به همراه داشته است.
دکتر غلامی عنوان کرد: استقرار بیش از ۴۷۰۰ شرکت پارکهای علم و فناوری که یک سوم شرکتهای دانشبنیان کشور را نیز در خود دارند، ظرفیت بسیار بالایی را در تمامی استانهای کشور برای پشتیبانی از توسعه پایدار فراهم ساخته است.
وی افزود: پشتوانه اصلی در این توفیقات و افق روشن آینده آن، زیست بوم نوآوری کشور است که از جمع بزرگ اعضای هیأت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها که بیش از ۸۰ هزار نفر هستند و در کنار آنها محققان و دانشجویان بخصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل شده است.
وزیر علوم بیان کرد: حرکت پرشتاب توسعه فناوریهای نوین و ایجاد زمینههای توسعه فنی در بخشهای مختلف اقتصادی با فراهم شدن زمینههای همکاری بین دانشگاهها و دستگاههایاجرایی و بخشهای اقتصادی دریچههای جدیدی را در توسعه پایدار خواهد گشود.
وی برگزاری چنین جشنوارههایی را نشان از پویایی و زایای زیست بوم فناوری دانست و خاطرنشان کرد: حضور دانشمندان و فناوران از کشورهای دیگر جهان در این مراسم در راستای توجه جامعه علمی کشور به همکاریهای بینالمللی و اهمیت توسعه این روابط صورت می گیرد.
دکتر غلامی افزود: وزارت علوم، در میان مأموریتهای کلان خود، دو مأموریت حمایت و پشتیبانی کامل از زیست بوم نوآوری کشور به منظور توسعه علم و فناوری، تجاری سازی و توسعه اقتصاد دانش بنیان و تبدیل دانش به ثروت که در راستای برنامههای اقتصاد مقاومتی است و همچنین ایفای نقش مؤثر در حل چالشهای ملی کشور که لازم است در تعامل و همکاری با سایر دستگاههای متولی امر در جهت کمک به دولت و فراهم کردن آسایش فکری مردم عزیز مشارکت در انجام طرحهای بزرگ ملی انجام گیرد، را نیز پیش رو دارد.
وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد به فضل الهی در آیندهای نزدیک شاهد تغییرات و اثرات بسیار بزرگی در فضای اقتصادی کشور خواهیم بود و از تلاشها و زحمات سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران که مسئولیت برگزاری این جشنواره را از ابتدا تا کنون برعهده داشته و دارند قدردانی کرد.