معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: در سفر کاری که ماه گذشته به نیجریه داشته از نزدیک در جریان ظرفیتهای بازار کشورهای آفریقایی برای حضور فعالان اقتصادی و افزایش صادرات از کرمان به این قاره قرار گرفته است.
ظهر روز سهشنبه ۱۷ بهمنماه نشست راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با نیجریه و کشورهای آفریقایی در حالی در اتاق بازرگانی برگزار شد که امیر حسنزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به سفر کاری خود به نیجریه اظهار داشت: کشورهای آفریقایی و بهویژه نیجریه بازار خوبی برای محصولات و تکنولوژی استان کرمان در حوزههای مختلف از جمله معدن، فرش، محصولات کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی دارند.
فعالیت بچههای صنعتی و معدنی کرمان در نیجریه
وی ادامه داد: در کارگره صادرات استان کرمان همچنین ارتباط با رایزنهای اقتصادی ایران در کشورهای مختلف را در حالی آغاز کردهایم که شمار رایزنان ما از ۲ نفر به ۲۲ نفر در دولت سیزدهم رسیده است و تعداد رایزنان در سال آینده بیشتر هم میشود.
حسنزاده از معرفی ظرفیتهای صادراتی استان کرمان به چین، قطر و روسیه خبر داد و خاطرنشان کرد: این روند همچنان ادامه پیدا میکند تا بتوانیم به بازارهای بیشتری برای صادرات محصولات استان کرمان دست پیدا کنیم.
وی ابراز داشت: نیجریه دومین کشور اقتصادی در آفریقاست و صادرات زیادی از استان کرمان از فرش گرفته تا محصولات غذایی و خدمات فنی و مهندسی میتوانیم به این کشور داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان خاطرنشان کرد: بچههای کرمان در حوزههای صنعتی و معدنی نیجریه کار میکنند و اولین آزمایشگاه تخصصی معدن را هم کرمانیها در این کشور راهاندازی کردهاند و قطعات ساخته شده در کرمان در نیجریه استفاده میشود.
حسزاده با تاکید بر اینکه باید با دید بازتری به ظرفیتهای صادراتی استان کرمان به آفریقا نگاه کنیم، ابراز داشت: بازار آفریقا برای کرمان مناسب است و جای کار زیادی وجود دارد، زیرا آفریقا بهعنوان مصرفکننده است و باید بازار کشورهای آفریقایی را بشناسیم تا با دانش بیشتری صادرات از کرمان به آفریقا را انجام دهیم.
وی اظهار کرد: تجار و صادرکنندگان استان کرمان تجربه خوبی در زمینه صادرات و واردات دارند و ما دولتیها به عنوان تسهیلگر برای توسعه صادرات در کنار فعالان بخش خصوصی عمل میکنیم.
صادرکنندگان کرمانی پای تعهدات خود ایستادند
در همین حال مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان در سخنانی گفت: صادرات یکی از مزیتهای استان است و با وجود چالشهای موجود در حوزه صادراتی اما یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادرات از استان کرمان با ۵۶ قلم کالا در سال جاری داشتهایم.
مهدی حسینینژاد با تاکید بر اینکه تلاش استان کرمان در همه حوزهها این بوده است که وظایف قانونی را انجام دهد، ابراز کرد: افزون بر ۸۵ درصد رفع تعهدات ارزی توسط صادرکنندگان استان کرمان اتفاق افتاده است و صادرکنندگان کرمانی به بحث اشتغال استان و برگشت ارز کمک میدهند.
چرا باید برای بازار آفریقا خیز برداریم؟
اما امیربهرام عرباحمدی مدیر گروه حوزه مطالعات جنوب آفریقا که از پایتخت بهعنوان مهمان ویژه در نشست راهکارهای توسعه تجارت استان کرمان با نیجریه و کشورهای آفریقایی حضور داشت هم به بیان جایگاه قاره آفریقا در عرصه بینالملل پرداخت.
وی بیان داشت: بیشتر کشورهای صنعتی و توسعهیافته، قاره آفریقا را برای فعالیتهای تجاری در اولویت برنامههای خود قرار دادهاند.
عرباحمدی با اشاره به اینکه آفریقا دومین قاره بزرگ جهان و در برگیرنده ۲۰ درصد از خشکیهای دنیاست، ابراز کرد: آفریقا یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در کریدور غرب به شرق جهان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه آفریقا جمعی از تناقضات است، ادامه داد: آفریقا بهشدت ثروتمند و سرزمینی مملو از معادن گوناگون مانند الماس، طلا، منگنز، کروم، پلاتین، مس و اورانیوم است و جزو ۱۰ کشور تولیدکننده و صادرکننده نفت است.
مدیر گروه حوزه مطالعات جنوب آفریقا عنوان کرد: از آن طرف هم آفریقا، قاره مستمندیست و از نظر اقتصادی به شاخصهای استاندارد رفاهی نرسیده است، زیرا اختیار منابع معدنی در اختیار شرکتهای چندملیتی است.
عرباحمدی با اشاره به اینکه قاره آفریقا در نظام بینالملل ظرفیت زیادی دارد و آفریقا به یکی از مهمترین مناطق راهبردی جهان تبدیل شده است، تصریح کرد: کشورهای توسعهیافته بهشدت دنبال تقابل و رقابت برای بهدست آوردن جایگاه خود در کشورهای افریقایی با محوریت اقتصاد هستند.
آفریقا پوستاندازی کرده است
وی افزود: آفریقا در دو دهه اخیر پوستاندازی کرده و گامبهگام در مسیر توسعه و رشد اقتصادی حرکت میکند و کشورهای اقتصادی نوظهوری داریم که فراتر از قاره آفریقا حتی در نظام بینالملل عرضاندام میکنند، بهطوریکه یک میلیون چینی و یکونیم میلیون پرتغالی در آنگولا زندگی میکنند، زیرا این کشور یکی از غولهای نفتی در جهان است و شاهد سرمایهگذاری عظیم کشورهای توسعهیافته جهان در آنگولا هستیم.
مدیر گروه حوزه مطالعات جنوب آفریقا بیان داشت: سه درصد تجارت جهانی به آفریقا اختصاص داده شده و موازنه تجاری قاره آفریقا مثبت است و مبادلات تجاری آفریقا از ۲۷۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ به بیش از یک تریلیون در سال ۲۰۱۹ رسیده است.